Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Cum te autorecenzezi - vezi procedura complicata pe nervii bucurestenilor

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 13:57
4232 citiri
Cum te autorecenzezi - vezi procedura complicata pe nervii bucurestenilor
Foto: Arhiva

Anuntul facut vineri, de reprezentantii INS, care precizeaza ca bucurestenii se pot recenza si "semi-online" este, aparent, o veste buna pentru cei care nu pot stabili o intalnire cu recenzorii.

In realitate, procedura de auto-inregistrare este una extrem de complicata si costisitoare, avand in vedere ca zeci de pagini trebuie citite si unele printate din banii celui care isi declara datele.

Persoanele care aleg sa faca recensamantul online sunt obligate sa trimita un e-mail la primaria de sector de care apartin si sa-si anunte intentia de a fi luate in evidenta. Mesajul trebuie sa contina, obligatoriu, numele, prenumele, adresa postala, adresa de e-mail si numarul telefon al celui care vrea sa scape de vizita recenzorului.

Dupa ce e-mailul a fost trimis, persoana trebuie sa acceseze site-ul recensamantului, la sectiunea "Instrumentar", unde trebuie sa acceseze si sa citeasca foarte atent "Proceduri pentru autorecenzare", pentru a-si da seama ce tipuri de formulare trebuie sa completeze.

Eu ce formular completez?

Pa pagina recensamantului, exista mai mult tipuri de formulare: formular LC - Locuinta, Cladire, formular G - Gospodarie, formular P - persoana, formular M - persoane plecate in strainatate, formular TP - persoane temporar prezente, formular PPI - Persoane plecate pentru o perioada indelungata.

Vrei sa te recenzezi pe Internet? Afla ce pasi trebuie sa urmezi

Se completeaza un formular LC pentru locuinta unde una sau mai multe gospodarii isi au resedinta (care poate sau nu sa coincida cu domiciliul). Atentie, insa, locuinta si gospodaria nu inseamna acelasi lucru. Gospodarie este "Unitate formata dintr-o locuinta si din persoanele (inrudite) care o locuiesc, traind in comun", adica o familie.

Se completeaza cate un formular G - Gospodarie pentru fiecare gospodarie dintr-o locuinta. In cadrul fiecarui formular G, la "Lista persoanelor din gospodarie" vor fi inregistrate toate persoanele prezente sau temporar absente (plecate de mai putin de 12 luni sau cu intentia de a fi plecate mai putin de 12 luni) din gospodarie.

Numarul persoanelor inregistrate pe formularul PPI se va regasi in formularul G, la rubrica "Numarul persoanelor plecate pentru o perioada indelungata". Pe acest formular se vor inregistra toti membrii gospodariei prezenti si temporar absenti si legaturile de rudenie existente intre acestia.

Se va completa cate un formular P pentru fiecare membru al gospodariei prezent sau temporar absent, adica pentru toate persoanele inscrise in formularul G la Lista persoanelor din gospodarie.

In formularul TP - Persoane temporar prezente - se completeaza cate un rand pentru fiecare persoana temporar prezenta.

In Formularul PPI - persoane plecate pentru o perioada indelungata - se completeaza cate o coloana pentru fiecare persoana plecata pentru o perioada de cel putin 12 luni din gospodaria pentru care se face autoinregistrarea.

Se va completa cate un formular M - Persoane plecate in strainatate - pentru fiecare persoana de 15 ani si peste plecata din gospodarie, aflata in strainatate (indiferent de durata plecarii in strainatate).

Cum completez?

Dupa ce persoana care vrea sa scape de vizita recenzorului a ales formularele potrivite, acestea trebuie descarcate si printate, pe cheltuiala proprie. Urmeaza completarea propiu-zisa a documentelor, doar cu pix cu mina neagra sau albastra, insa nu inainte de o documentare minutioasa.

Reprezentantii INS recomanda sa fie citite Nomenclatorul redus al localitatilor, Manualul personalului de recensamant, Clasificarea ocupatiilor, Nomenclatorul etniilor si al limbilor materne, Nomenclatorul institutiilor de invatamant, Clasificarea activitatilor din economia nationala. Aceste documente insumeaza sute de pagini.

Totusi, cei care nu completeaza corect formularele nu vor fi amendati, insa vor primi o vizita a recenzorului, care va corecta informatiile completate gresit.

Recenzarea online este semi-online

Dupa completare si semnarea olografa (de mana), formulare pot fi transmise prin posta, scanate si transmise pe e-mail sau depuse la primarie.

In cazul in care formularele nu sunt completate integral ori sunt completate gresit, recenzorul poate reveni la gospodaria de unde au fost trimise pentru a solicita informatii suplimentare.

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor recomanda persoanelor care locuiesc in Bucuresti si care nu au fost contactate de un recenzor sa opteze pentru autorecenzare.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#recensamant 2011 online, #procedura autorecezare Bucuresti , #recensamant 2011