Oltean (PDL): Femeile si barbatii sa-si faca datoria fata de tara, sa sporeasca natalitatea

Joi, 04 Iulie 2013, ora 20:40
3370 citiri
Oltean (PDL): Femeile si barbatii sa-si faca datoria fata de tara, sa sporeasca natalitatea
Foto: Ziare.com

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat joi, intr-o conferinta de presa, comentand rezultatele oficiale ale recensamantului din 2011, ca femeile si barbatii trebuie "sa-si faca datoria fata de tara si popor" si sa sporeasca natalitatea.

Ioan Oltean a fost intrebat cum comenteaza rezultatele finale ale recensamantului din 2011, care indica faptul ca populatia stabila a Romaniei la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, in scadere cu 1.559.300 de persoane.

"Avem o scadere dramatica. Aici un singur comentariu se poate face: ca dragile noastre femei si dragii nostri barbati sa-si faca datoria fata de tara si popor, sa sporeasca natalitatea, fiindca altfel vom ajunge la un numar de locuitori foarte mic. Aici ii revine si puterii rolul de a crea conditii optime", a spus Oltean.

INS a publicat rezultatele finale ale recensamantului - suntem mai putini romani

16.269.839 de persoane din populatia stabila a Romaniei au 18 ani si peste, aceasta cifra nefiind insa si cea a populatiei cu drept de vot, care nu a fost data joi, la anuntarea rezultatelor definitive privind populatia ale recensamantului din 2011.

Populatia stabila a Romaniei la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, in scadere cu 1.559.300 de persoane, fata de recensamantul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populatia ale recensamantului 2011.

Recent, presedintele Traian Basescu declara, la o intalnire cu femeile de succes organizata de revista Business Woman, ca, in actualul ritm de scadere demografica, Romania va avea 15 milioane de locuitori in 2030, iar structura se va schimba pentru ca minoritatea rroma este foarte productiva, mentionand ca natalitatea este o misiune pentru femeile din tara noastra.

"Nu as vrea sa va intreb cate dintre dumneavoastra aveti copii. Dar ma uit cat am muncit cu fetele mele, maritate-nemaritate, 'Faceti, fetelor, un copil, ca pana la urma este un act patriotic'. Ma rog, cu asta mica am reusit pana la urma, cu cea mare nu reusesc (...) Cred ca natalitatea este o misiune pe care si femeile din Romania trebuie sa si-o asume. Scuzati-ma ca o spun atat de direct", declara Basescu.

"Cum Dumnezeu femeia rroma poate tine cinci-sase copii, iar romanca nu poate? E adevarat, ea nu este manager, femeia rroma (...) Trebuie sa mergem si in zona cealalta. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie", afirma Basescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ioan Oltean recensamant, #Ioan Oltean natalitate, #recensamant 2011, #natalitate Romania , #recensamant 2011