Recensamant 2011: A trecut prima zi, incarcata de probleme

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 08:32
3333 citiri
Recensamant 2011: A trecut prima zi, incarcata de probleme
Foto: Arhiva

Recensamantul populatiei nu se desfasoara conform asteptarilor. Dupa ce in ultimele zile au inceput sa se retraga sute de recenzori din toata tara, rromii se feresc sa isi declare etnia, iar unii bucuresteni sunt sfatuiti sa nu participe, deoarece forte externe "vor sa se foloseasca de populatia Romaniei".

In ciuda indemnului lansat de regele Cioaba, cetatenii rromi se feresc sa isi spuna cetatenia de frica sa nu fie discriminati, iar asta ii va face sa piarda bani de la Uniunea Europeana, acordati pentru programe destinate aceste comunitati, informeaza Evenimentul zilei.

"Fac un apel catre rromi sa constientizeze cat e de important sa isi declare etnia la recensamant, sa se declare rromi, nu romani sau maghiari, chiar daca vorbesc aceasta limba. Sa nu aiba motive de a nu se declara rromi, sa fie mandri de ceea ce sunt. Daca noi, rromii, ne vom declara etnia reala, se va vedea ca suntem principala minoritate din Romania, iar Guvernul si UE vor fi determinate sa aloce finantari corespunzatoare pe proiecte de integrare sociala", este indemnul lui Aurel Pascu, vicepresedintele Partidei Romilor "Pro Europa" Cluj.

Alte incidente legate de recensamant au aparut la Bucuresti, unde mai multe persoane au fost indemnate, prin intermediul unor fituici, sa boicoteze recensamantul.

Manifestul ii sfatuieste pe bucuresteni sa nu le raspunda la usa recenzorilor, pentru ca in caz contrar informatiile obtinute de acestia vor fi folosite de stat si de puteri externe impotriva lor.

Acestia sunt sfatuiti sa se scuze si sa spuna ca trebuie sa se duc la toaleta, pentru ca au mancat ceva stricat.

Nastase: PDL foloseste recensamantul ca sa fure voturi prin CNP

Si Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, i-a indeamnat pe romani sa nu dea CNP-ul recenzorilor pentru a se proteja in fata riscului de a le fi furata identitatea.

"Recensamantul populatiei este una dintre cele mai importante actiuni de calibrare a politicilor de dezvoltare ale unei natiuni. Din pacate, puterea pedelista nu rateaza nimic, reusind si de aceasta data sa deturneze semnificatia celei mai importante masuratori statistice a populatiei intr-un instrument de furt al identitatii si frauda electorala prin impunerea declararii Codului Numeric Personal.

Dupa alocarea banilor publici pe criterii politice, dupa adoptarea legii privind alegerea primarilor intr-un singur tur, dupa anuntul privind comasarea alegerilor locale si parlamentare sau dupa bazaconia votului prin corespondenta, regimul Basescu arunca o noua bomba cu ceas electoral fixat sa explodeze taman la alegerile din 2012", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#recensamant populatie 2011 Romania, #rromii refuz declarat etnie, #boicot recensamant Bucuresti , #recensamant 2011