Recensamant 2011: Mai putin de jumatate din populatie a fost recenzata

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 14:10
1707 citiri
Recensamant 2011: Mai putin de jumatate din populatie a fost recenzata
Foto: B1 Tv

Sub 50% din populatie a fost recenzata pana in prezent, a declarat miercuri secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Ghoerghe Emacu.

"Rezultatele de marti arata ca la nivel de tara, undeva la 47 de procente au fost realizate in acest proces de intervievare. La nivel de Bucuresti, ritmul este insa ceva mai scazut", a spus Emacu.

Acesta a sustinut o conferinta de presa, dupa ce ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, le-a cerut prefectilor sa posteze zilnic pe paginile de Internet ale prefecturilor informatii despre stadiul procesului de recensamant si sa informeze zilnic populatia.

"Astazi cred ca vom depasi la nivel national 55%, iar Bucurestiul va trece de 40-42%. Ritmul nu este unul care sa ne puna probleme, insa este unul pe care vrem sa-l acceleram, indeosebi in Bucuresti. Vrem implicarea tuturor factorilor de raspundere la analiza pe Bucuresti", a adaugat Emac, accentuand ca, in comparatie cu recensamantul din 2002, acesta este mai complex, cu mai multe intrebari.

Si Mihai Cristian Atanasoaiei, prefectul Capitalei, a prezentat bilantul recensamantului din Capitala.

"Marti aveam undeva la 35%. Miercuri nu exista deficit de recenzori la nivelul Capitalei. Datele pe care recensamantul le culege vor fi folosite doar in interes oficial si respingem vehement orice fel de zvonistica", a spus prefectul.

Potrivit acestuia, in procesul de prelucrare a datelor, informatiile sunt ulterior anonimizate, numele si prenumele persoanelor nu sunt inscrise in baza de date, iar recenzorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor.

Prefectul a subliniat ca, pentru persoanele care nu sunt vorbitoare de limba romana, se vor angaja vorbitori de alta limba pentru a se putea finaliza procesul de recensamant.

Recensamant 2011: Purtatorul de cuvant al INS, demis in scandalul CNP-ului

"Avem o populatie de nationalitate asiatica, despre care recenzorii ne spun ca nu pot comunica in alta limba. Vom asigura recenzori de limba respectiva", a adaugat Cristian Atanasoaei.

Recensamant cu scandal

A aparut primul vinovat in cazul scandalului iscat la recensamant, legat de obligativitatea furnizarii codului numeric personal.

Seful Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca declararea CNP-ului la recensamant este obligatorie, iar vinovatul pentru haosul legat de acest subiect este purtatorul de cuvant al INS. Drept urmare, acesta a fost demis.

"Cand a declarat ca CNP-ul nu este obligatoriu, purtatorul de cuvant si-a exprimat parerea, din graba sau dintr-o pregatire insuficienta. A gresit si a fost demis", a adaugat Vergil Voineagu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#recensamant 2011 bilant Capitala, #recensamant 2011 scandal CNP , #recensamant 2011
Comentarii