Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Care este rolul religiei in societatea secolului al XXI-lea?

Marti, 05 Februarie 2013, ora 15:59
8147 citiri
Care este rolul religiei in societatea secolului al XXI-lea?
Foto: The Telegraph

La o dezbatere avuta la Cambridge Union, profesorul Richard Dawkins a atacat religia considerand-o "de prisos si irelevanta" in secolul al XXI-lea, iar fostul arhiepiscop Rowan Williams apreciaza dimpotriva, ca religia are un loc important in acest secol.

Dawkins a sustinut ca religia a franat progresul stiintific, oferind "false explicatii", scrie The Telegraph.

Fostul arhiepiscop de Canterburry, dr. Rowan Williams a oferit un argument impotriva, spunand ca religia are fara indoiala un loc in secolul al XXI-lea si problema nu este daca ea ar trebui sa existe, ci dimpotriva care este atitudinea noastra fata de aceasta.

Dezbaterea la care au luat parte cei doi s-a intitulat "Religia nu are un loc in secolul al XXI-lea" si s-a desfasurat in fata a 800 de persoane la Cambrigde Union, pentru a aniversa 200 de ani de la infiintarea acestui club celebru.

Profesorul Dawkins a facut o comparatie intre traditiile crestine si islamice, subliniind faptul ca preocuparea sa centrala a fost pur si simplu sa afle daca religia a fost adevarata.

Dawkins a rezumat argumentul sau, descriind religia ca pe un "politist". El a spus ca in lumea stiintifica religia a fost vazuta ca un "sarlatan periculos".

"Religia a fost intotdeauna o materie necesara construirii unei comunitati, a relatiilor de compasiune. Ideea ca angajamentul religios poate fi pur si simplu o chestiune privata este ceva care merge contra curentului istoriei religioase", a venit contraargumentul lui Williams.

La sfarsitul dezbaterii, clubul a votat si a respins propunerea ce afirma ca religia nu are un loc in secolul al XXI-lea.

Voi ce parere aveti? Sondaj disponibil pe Facebook

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#rolul religiei secolul XXI, #locul religiei societate, #dezbatere religioasa Cambridge, #profesor Richard Dawkins , #religie