Ziare.com

Semnificatia Inaltarii - prin ce trece sufletul in cele 40 de zile

Joi, 13 Iunie 2013, ora 23:21

   

Semnificatia Inaltarii - prin ce trece sufletul in cele 40 de zile
In cea de-a 40-a zi de la Paste se celebreaza Inaltarea lui Iisus la ceruri. Inaltarea are vechi radacini religioase si semnifica, de fapt, momentul in care sufletul se desprinde definitiv de trup si de aceasta lume si se duce inapoi in dimensiunea din care a venit.

Dincolo de referirea stricta la Iisus ca personaj istoric si la perioada scursa intre moartea pe cruce si ziua in care si-a anuntat ucenicii ca se duce la Tatal, aproape toate religiile, inclusiv crestinismul ortodox, admit ca la moarte, in procesul despartirii sufletului de trup, exista niste etape de "dematerializare".

In cele 40 de zile, sufletul trece printr-o serie de procese care vor determina daca defunctul se duce "sus" sau "jos".

Medicina recunoaste ca ultimele celule ale corpului mor dupa trei zile. Pe de alta parte, exista o credinta populara precum ca persoanele aflate in moarte clinica "invie" in cel mult trei zile, perioada in care trebui tinute la vedere - in caz ca isi revin.

Clarvazatorii spun ca, vreme de trei zile, sufletul ramane legat de trup prin "cordonul de argint", iar corpul fizic inca mai emana o aura energetica ce se stinge treptat.

In clipa decesului - se zice - ingerul pazitor cu care este daruita fiecare persoana la botez ia sufletul "de mana" si il conduce prin toate etapele pe care le are de parcurs.

In cea dintai zi, inaintea sufletului trec toate faptele pe care le-a facut in aceasta viata, bune si rele laolalta. In jurul sufletului apar ingerii pe care i-a castigat, dar si diavolii care au fost chemati prin faptele rele. Intre cele doua tabere se da o lupta atat de grea, incat - se zice - bietul suflet este inspaimantat si nu trebuie sub niciun fel sa cedeze fricii.

In cea de-a doua zi, ingerul pazitor duce sufletul prin toate locurile pe unde a umblat, iar acolo vede toti oamenii, toate fiintele pe care le-a facut sa sufere sau le-a fericit, si simte tot regretul sau bucuria care i se cuvin "pe lumea cealalta".

Sufletul vede toate pacatele si faptele pozitive savarsite si isi face o imagine despre vina adunata in existenta pamanteana.

In ziua a treia, dupa ce si-a revazut viata in intregime, sufletul este condus in Lumina, spre tronul pe care sta Tatal. Apoi se intoarce langa trupul cel de tarana. Vede rudele si cunoscutii adunati langa capataiul sicriului, le simte durerea, ii intelege si intelege, de asemenea, ca el pleaca pentru totdeauna.

In egala masura insa intelege, fiind acum desprins de cele lumesti si constient de Cale, Adevar si Viata, ca lor, cei lasati in urma, le ramane posibilitatea de a-si indrepta existenta si de a trai conform legilor divine: iubire, mila, modestie, incredere, bucurie.

Incepand cu ziua a patra si pana in ziua a noua, spun preotii, sufletul trece prin vamile ceresti: vama pentru hulire, vama pentru barfa, vama pentru manie, vama pentru lacomie etc. In functie de marimea pacatelor din viata pamanteana, sufletul merge mai departe spre Rai sau este oprit la o anumita vama, acolo unde a pacatuit cel mai mult si nu mai poate fi iertat.

Din ziua a zecea i se acorda sufletului posibilitatea de a vedea si lumea de jos, Iadul, unde zaboveste 30 de zile.

Pentru a ajuta sufletul sa capete iertare si sa urce spre Rai, in perioada celor 40 de zile se cuvine ca rudele mortului sa faca pomeniri, sa imparta celor saraci, sa se roage pentru iertarea defunctului si sa plateasca slujbe la biserica.

Intr-a 40-a zi, spune credinta ortodoxa, sufletul este infatisat din nou dinaintea tronului de lumina pe care sta Tatal, care are de-a dreapta pe Fiul si in stanga Sfantul Duh. Acolo i se comunica sufletului destinatia pe care o va lua si i se da posibilitatea de a-si ispasi pacatele, o vreme mai scurta sau mai lunga, pentru a urca apoi din nou la Creator, acolo unde ii este locul.

Acesta cronologie a dus la stabilirea ocaziilor cu care se fac pomenirile pentru cel decedat: la trei, noua si 40 de zile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 31284 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am gresit, Steinhardt convertit de la iudaism la crestism

Steinhardt, un crestin desăvarsit, convertit de la IUDAISM.
"Ţin enorm să apară acest jurnal. Fără această mărturisire publică m-as simti vinovat fată de Iisus."
(Nicolae Steinhardt)

Steinhardth, un mărturisitor al lui Hristos, de la care noi toti cei ce ne numim crestini, ar trebui să invătăm a-L urma cu credintă si in fapte plăcute lui Dumnezeu, făcand in viata noastră voia Lui, si nu propriile noastre ambitii omenesti, purtandu-I doar Numele.

In răspunsul meu pentru domnul FISHCHER 12, postat la comentariul domnului ZINTKY, s-a strecurat o greseală, pentru care imi pare nespus de rău si imi cer iertare. Sistemul site-ului nu-mi permite să corectez. Am scris gresit, Steinhardth convertit de la islam la crestinism. Este foarte bine cunoscut faptul că el a fost un iudeu, convertit la crestinism, ceea ce este o mare minune a harului dumnezeiesc al Duhului Sfant.

Mărturisirea lui Steinhardth se regăseste in cartea Jurnalul Fericirii, dar si in toate scrierele sale, toate publicate post mortem.

 

HOTARAT

De cine trebuie sa ascultam mai mult : De Dumnezeu sau de oameni?
Ce este sufletul?
Unde scrie ca sunt vami pe care trebuie sa le parcurgi pana in rai?
Si vreau sa mai stiu :
Este Biblia o carte demna inspirata de Dumnezeu?
Daca da, scrie acolo de lucrurile amintite mai sus?
Daca nu, trebuie sa respectam traditia si de ce?
Daca trebuie sa respectam traditia , voi incepe sa ingenunchez in fata preotilor, sa le pup mana, sutana s.a.m.d. !

 

.................................

este greu pt. un circumcis sa priceapa, sa inteleaga

ZINTKY

Domnule, daca eu nu pricep va rog respectuos sa explicati dumneavostra daca stiti! Eu ca circumcis nu am abilitati de gen! Sunteti bun? Vreau sa vad 30 de randuri cu explicatii!
Astept!
ps: daca nu raspundeti va voi acuza pura nesimtire!

MĂRTURISIRI si mărturisitori...

Un crestin desăvarsit, convertit de la islamism...
"Ţin enorm să apară acest jurnal. Fără această mărturisire publică m-as simti vinovat fată de Iisus."
(Nicolae Steinhardt)

Dacă as lupta orbeste, as fi un ateu comunist desăvarsit, convertit la "democratie originală"...
"Ati demonstrat si in aceste zile că sunteti o fortă cu o inaltă disciplină civică muncitorească."
(Ion Iliescu, multumind minerilor după mineriada din 13-15 iunie 1990)

Rugati ortodocsi sa scrie depre Sf. Ortodoxie

Articolul e un fel de spanac, probabil adunat din citate de pe google.
Un exemplu:
"Acolo i se comunica sufletului destinatia pe care o va lua si i se da posibilitatea de a-si ispasi pacatele, o vreme mai scurta sau mai LUNGA, pentru a urca apoi din nou la Creator, acolo unde ii este locul."
Aceasta se numeste erezia lui Origen, anatemizat de Sf. Biserica.

 

Hristos sa Inaltat...

asa deci...si Biblia cind a fost scrisa???...vreau sa zic cind a fost pusa cap la cap ,asa cum este azi???...si cine a pus Biblia cap la cap cum e azi???...Sa va spun eu fratilor Pocaiti...Biblia a fost asezata in forma asta de Preoti...da da,de Preotii pe care ii balacariti voi mereu,fratilor Pocaiti...Oleee...

 

Will Penny (Donald Pleasance as Preatcher Quinn)

http://www.tcm.com/mediaroom/video/284006/Will-Penny-Movie-Clip-Preacher-Quinn.html

Nowadays, the Zionist extreme Right receives and welcomes massive support from the American fundamentalist evangelists, whom the majority of American Jews, according to a poll published this week, consider profoundly anti-Semitic. Their theology prophesies that on the eve of the second coming of Christ, all Jews must convert to Christianity or be exterminated.
http://www.rense.com/general48/zntiz.htm

SWa mai spuna careva ca nu sunt buni de dus la terapeutul lui tr2006

Marturia unui fost calugar:

Marturie: Florin Pistriceanu (fost calugar)...

Exorcizari si ce le spuneau demonii calugarilor cand ii infruntau:
https://vimeo.com/44171152

 

FALS, ortodoxia este o religie babiloniana ca si catolicismul 4

...dar cum s-a ajuns aici? cum s-a ajuns la inchinarea falsa?... cum este posibil?...

Iata ce spune Cuvantul Lui DUMNEZEU - Biblia, despre cei ce se inchina in fatza obiectelor si a a imaginilor:
Romani 1
22. S-au laudat ca sunt intelepti, si au innebunit;
23. si au SCHIMBAT slava Dumnezeului nemuritor intr-o ICOANA care SEAMANA cu OMUL muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.
24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;
25. caci au SCHIMBAT in MINCIUNA adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Creatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.

verificati in Limba Greaca:
http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/Greek_Index.htm

icoana = provine din grecescul eikon, eikonos, εικονoς – imagine, figură, asemănare, ilustratie, imagine a lucrurilor ceresti.
Rezultatul inchinării la eikon ( imagine ) este idolatrie , si atrage condamnarea vesnica in Iad, condamnare data de DOMNUL Isus Hristos la judecata.
Cine pastreaza sau detine imagini ce ar reprezenta fiintele ceresti, dovedeste ca Dumnezeu nu mai este sau nici nu a fost vreodata cu omul respectiv.

Dumnezeu in Sfanta Scriptura ne avertizeaza NICI SA NU FACEM vreo imagine(asemanare) a celor din cer.

Deuteronomul 4
12. Si Domnul v-a vorbit din mijlocul focului; voi ati auzit sunetul cuvintelor Lui, dar n-ati vazut NICIUN CHIP, ci ati auzit doar un glas.
...
15. Fiindca n-ati vazut niciun chip in ziua cand v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
16. ca NU CUMVA SA VA STRICATI si sa va faceti un CHIP CIOPLIT SAU o infatisare a vreunui idol SAU CHIPUL vreunui OM SAU CHIPUL vreunei FEMEI...

 

Este alegerea ta să scuipi pe chipul lui Iisus

Icoana, da este "imaginea" lui Iisus, Fiul lui Dumnezeu intrupat ca om, pentru mantuirea noastră. Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeu. A fost om si Dumnezeu, in acelasi timp, altminteri nu ar exista nici o mantuire pentru nimeni, oricat de fără păcat ar fi reusit prin propria străduintă să trăiască. Si in acest caz teoretic, căci practic Biblia ne spune este cu neputintă, tot rămanea cu păcatul lui Adam.

Icoana lui Iisus, nu este o inchipuire a mintii omenesti. Este "imaginea", cum ai spus tu, a omului Iisus, Fiul lui Dumnezeu intrupat, care a trăit printre oameni. Iisus a cărui chip Il poartă icoana, fost cat se poate de real. A fost atins, pipăit, imbrancit, cunoscut, auzit, văzut, atat inainte cat si după răstignire-inviere pană la Inăltarea la Cer, zi pe care tocmai am sărbătorit-o.

Faptul că tu scuipi icoana (imaginea) chipul lui Iisus, Dumnezeu intrupat in omul născut de fecioara Maria, de la Duhul Sfant, este alegerea si credinta ta pe care nu o discut in nici un fel.

ca orice profet, un fals profet!

Au trecut 2,000 de ani de cind isus a facut profetia asta falsa:
"Matei 16.28. Adevarat va spun ca unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea pana nu vor vedea pe Fiul omului venind in Imparatia Sa."

@tr2006

'ca orice profet, un fals profet!'
Evreu ca tine, te-a vazut mai slab de --inger si te-a tras in piept. Daca te faci si de fazan, ajungi precum fripturica din reclama 'Agricola'

DianaT

Diana draga, ma bucur ca pastrezi un dialog decent , nu lupti orbeste pentru a-ti impune viziunea ta ! Nu sunt de acor cu viziunile tale in mare parte dar respectul se impune oricand! Am studiat si mai studiez [nu asa ca fara studiu nu poti sa inveti nimic?] si am aflat multe ! Ma inclin cu respect !
Doamna!

M'da, cine este interesat sa vada Iadul / Trailer

-- poate sa priveasca reclama 'Agricola' de mai sus, aceea cu puiul fript.

FALS, ortodoxia este o religie babiloniana ca si catolicismul 3

...deci Biblia spune CLAR: in ziua cand ai murit, mergi ori la Dumnezeu, ori in locuinta mortilor , in asteptarea condamnarii finale in Iad.
Si din locuinta mortilor Nimeni nu te scoate, cine ajunge acolo, va fi condamnat pe vecie.

Luca 16
19. Era un om bogat care se imbraca in porfira si in subtire; si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire.

20. La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube.

21. Si dorea mult sa se sature cu firimiturile care cadeau de la masa bogatului; pana si cainii veneau si-i lingeau bubele.

22. Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat.

23. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui

24. si a strigat: "Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta."

25. "Fiule", i-a raspuns Avraam, "adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit.

26. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi SA NU POATA."

27. Bogatul a zis: "Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu;

28. caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin."

29. Avraam a raspuns: "Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei."

30. "Nu, parinte Avraame", a zis el, "ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor POCAI."

31. Si Avraam i-a raspuns: "Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti."

 

FALS, ortodoxia este o religie babiloniana ca si catolicismul 2

********************
Tabelul de mai jos arata cum a evoluat amestecul de invataturi nebiblice in biserica catolica (multe preluate si de biserica ortodoxa).
Pentru a acoperi si perioada contemporana am completat lista cu erezii catolice aparute si dupa vremea puritanilor (care acceptau numai Sfanta Scriptura) si a Reformei (lupta pentru revenirea la invatatura Bibliei).
A.D. = (dupa Hristos)

A.D. 250 – Botezul copiilor mici
A.D. 300 – Rugaciunea pentru morti
A.D. 300 – Facerea semnului crucii
A.D. 375 – Inchinarea la sfinti si la ingeri
A.D. 431 – Maria este proclamata divina
A.D. 500 – Preotii incep sa se imbrace altfel decit laicii (oamenii din popor)
A.D. 526 – Mirungerea
A.D. 593 – Apare invatatura despre purgatoriu
A.D. 600 – Liturghia este fixata in limba latina
A.D. 600 – Incep rugaciunile adresate Mariei
A.D. 709 – Sarutarea papucului papal
A.D. 786 – Inchinarea la imagini (icoane, eikonos in limba greaca) si la relicve
A.D. 850 – Folosirea “apei sfintite"
A.D. 995 – Canonizarea sfintilor morti
A.D. 998 – Postul de Vineri si din preajma sarbatorilor mari
A.D. 1079 – Celibatul preotilor
A.D. 1090 – Rugaciuni pe bani
A.D. 1231 – Inchizitia
A.D. 1190 – Vinzarea indulgentelor
A.D. 1215 – Transubstantierea
A.D. 1229 – Biblia este interzisa laicilor (oamenilor din popor)
A.D. 1439 – Doctrina despre purgatoriu
A.D. 1439 – Doctrina celor sapte sacramente
A.D. 1508 – “Ave Maria" este aprobata ca rugaciune liturgica
A.D. 1534 – Fondarea ordinului Iezuit
A.D. 1545 – Traditia primeste aceiasi autoritate ca si Biblia
A.D. 1546 – Adaugarea apocrifelor la cartile Bibliei
A.D. 1854 – Doctrina despre conceptia imaculata a Mariei
A.D. 1870 – Infailibitatea Papala
A.D. 1930 – Condamnarea scolilor publice
A.D. 1950 – Doctrina inaltarii la cer a Mariei
A.D. 1965 – Maria proclamata ca Mama a Bisericii

Pe o astfel de schema sa construit doctrina (care includea "sfanta traditie") in bisericile istorice.
La inceput in biserica primara,nu era nimic din toate acestea.

********************

Sfintii martiri mijlocesc?... DA ... si ei mijlocesc pentru oameni, dar iata ce vor ei :

Apocalipsa 6
9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.
10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa JUDECI si sa RAZBUNI sangele nostru asupra LOCUITORILOR pamantului?"

... iata ca martirii striga ca oamenii sa fie pedepsiti... cand cineva va invata ca sfintii care au murit, mijlocesc pentru noi ca sa ne fie bine, tocmai aveti un om posedat de satan in fatza voastra, care va minte cu nerusinare, cautand sa va nenoroceasca pentru totdeauna.

 
 

Blasfemie

In Biblia mea ,si a voastra,nu scrie asa ceva ,,,,,omul este iertat prin credinta in Domnul Isus Hristos care a murit pentru pacatele noastre si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti deci va rog fierbinte nu mai inselati oamenii cu asa zise" vamile ceresti " de unde basmele astea

 

nesocotintă

"19.Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!
20. Vrei, dar, sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?"
(Iac.2:19)

 

@tr2006

'Asta e motivul pt care merg la psihiatru'
Tu trebuie sa stii --

FALS, ortodoxia este o religie babiloniana ca si catolicismul

... un satanism disimulat in: crestinism"

Noul Testament
Luca 23
42. Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!"
43. Isus a raspuns: "Adevarat iti spun ca ASTAZI vei fi cu Mine in rai."

Vechiul Testament
1 Samuel 28
18. N-ai ascultat de glasul Domnului si n-ai facut pe Amalec sa simta aprinderea maniei Lui: de aceea iti face Domnul asa astazi.
19. Si chiar Domnul va da pe Israel impreuna cu tine in mainile filistenilor. MAINE, tu si fiii tai veti fi impreuna cu mine, si Domnul va da tabara lui Israel in mainile filistenilor."

...Nimic nu este schimbat. Cat timp traiesti alegi pe cine vrei sa urmezi: pe Hristos (si mostenesti Imparatia Cerurilor) sau ramai cu satan (si mergi in foc etern cu el)

Matei 9
6. Dar, ca sa stiti ca Fiul omului are putere pe pamant sa ierte pacatele, "Scoala-te", a zis El slabanogului, "ridica-ti patul si du-te acasa."

...pe pamant poti avea pacatele iertate. Si Unul singur poate ierta pacatele: Domnul Isus Hristos.

...dar de unde vin ereziile acestea care le imprastie satanismul mascat in ortodoxie?... verificati cu ochii vostri:

Religia tainica a Babilonului (satanismul ascuns)
http://ge.tt/9I6ieci

Cartea completa:
1. 7 semne ale revenirii Domnului Isus Hristos
2. Profetii si adevăratul război
3. Este Biblia adevarata?
4. Iertat sau condamnat = Sfarsitul Vremurilor =
5. Graiul martirilor
6. Religia tainica a Babilonului (satanismul ascuns)
http://ge.tt/2ncRxuX

 

Bravo mai, tata-tu magazionerul era turnator la Militie

-- si tu te dai pocait pe la Ziare.
Bush-Sr traieste 100 de ani, Churchill a murit in pat, Stalin a murit in pat, Iliescu face suta si moare si banditul in pat, pe Ceausescu l-au omorat rusii ca altfel il mai aveam pe gat si acum--
Halal pedeapsa lui Dumnezeu, hai dispari cu schieunatul, mai un pic si ceri bani. In loc sa ii crestinati pe evrei, v-ati evreit voi.
Mai reusiti de convertiti pe vreunul la comunism aici, daca va citeste, asa o greata il apuca.

 

ce se mai aplică

teoria asta la pruncii nevinovați..

 

si sa plateasca slujbe la biserica.

Aha! Pai si iertarea pacatelor depinde de buzunarul neamurilor, deci asigurarea aceasta popeasca + tot felul de ingeri contra-cost, nu este nicio afacere. Allianz Versicherung presupun ca se ocupa si cu plimbatul 'pe la autoritati'. Altfel birocratia aceea te omoara a 2-a oara.
Ca bine a zis cine a zis ca, 'pana la Dumnezeu te mananca sfintii'.
Mai ieftin ieseau cei care cumparau indulgente.

Cum explici faptul ca

(documentat) cand e sa datzi ortu' popii si ii vedeti pe prietenii cu coarne ca vin sa va ia, urlati ca vreti sa fitzi botezati?
Nu mai ajuta nici Marx, nici "adunarea".

ada

Sa lasam un mare parinte al secolului XX sa ne explice cum stau lucrurile :

http://cleopasihastria.wordpress.com/2007/09/04/predica-despre-drumul-sufletului-dupa-moarte/


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor