Conferinta exorcistilor catolici: Renaste satanismul

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 17:19
3777 citiri
Conferinta exorcistilor catolici: Renaste satanismul
Foto:paranormal.com

Biserica Catolica a organizat la Roma o conferinta pentru combaterea satanismului, in care una dintre concluzii a fost aceea ca fenomenul a renascut in ultimul timp, din cauza Internetului.

"Internetul a facut ca informatiile legate de satanism sa fie mai accesibile ca oricand", a spus Carlo Climati, membru al Ateneo Pontificio Regina Apostolorum din Roma, o universitate aflata sub autoritatea Vaticanului, scrie Gandul.

"In doar cateva minute poti contacta grupuri sataniste si poti accesa informatii despre ocultism prin Internet. Scopul acestei conferinte nu este de a antrena exorcisti. Scopul este de a ne informa despre exorcism, satanism si secte. De a oferi ajutor familiilor si preotilor. Tinerii care au probleme emotionale sunt expusi riscurilor reprezentate de satanism", a spus Climati.

Un alt preot exorcist, Gabrielle Nanni, a spus ca "asistam la o renastere a satanismului".

Exorcizari in Romania: rugaciuni sau ritualuri

Oficial, Biserica Ortodoxa Romana permite doar citirea unor rugaciuni pentru a elibera oamenii de asa-zisele posedari din partea diavolului, insa exista si destule cazuri de ritualuri fizice.

"Pentru acei care se afla in suferinta de orice fel, absolut toti preotii de mir, precum si preotii monahi folosesc in slujbele lor Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si rugaciunile Sfantului Ioan Gura de Aur. Se citesc tuturor credinciosilor, nu numai celor aflati in suferinta", a spus parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al BOR.

Cu toate astea, exista si ritualuri dure, precum cel de la Manastirea Tanacu, unde o maicuta a murit dupa ce a fost legata de cruce si lasata asa trei zile, fara apa si mancare.

Comuna Mosuni de langa Sfantu Gheorghe si comuna Regiva din Ialomita sunt alte localitati unde se stie ca se practica exorcizari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conferinta exorcizare satanism, #renastere satanism, #satanism exorcizari , #religie
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
E bine...asa poate vedea toata lumea (care poate gandi liber) cat de penibile sunt credintele
Poza BenDover
BenDover
rank 5