Credinta religioasa este de natura umana sau vine din cer?

Sambata, 14 Mai 2011, ora 16:20
5623 citiri
Credinta religioasa este de natura umana sau vine din cer?
Foto: graceisamazing

Religia este profund inradacinata in natura umana, iar zadarnicirea credintei religioase nu ar permite oamenilor sa-si atinga telurile vietii, releva un studiu efectuat de Universitatea Oxford.

Religia vine in mod natural, chiar instinctiv la fiintele umane, considera un nou studiu referitor la culturile din intreaga lume, potrivitCNN.

"Avem tendinta de a avea un scop in lume. Vedem actiunea. Noi credem ca ceva exista acolo sus, chiar daca nu poti sa vezi asta...Toate acestea tind sa construiasca un mod religios de gandire," a declarat Roger Trigg, profesor la Universitatea Oxford.

Trigg este co-director al proiectului initiat de Universitatea Oxford si care a durat trei ani. Proiectul a inclus mai mult de 40 de studii diferite, realizate de zeci de cercetatori, in diferite tari, precum China, Polonia, Statele Unite, Micronezia.

"Copiii, in special, au descoperit foarte usor sa gandeasca, conform credintei religioase", a spus Trigg. Dar adultii solicita, in primul rand, explicatii despre o fiinta nevazuta in lume, a concluzionat studiul.

"Acest studiu nu este conceput pentru a dovedi existenta lui Dumnezeu sau a zeilor. Ci doar pentru ca noi sa gasim un mod de gandire particular, dar care nu inseamna ca este si 100% adevarat," a spus Trigg.

Credinciosii ar putea argumenta ca universalitatea sentimentului religios serveste scopului lui Dumnezeu. "Oamenii credinciosi ar spune: 'Daca exista un Dumnezeu, atunci...el ne-ar fi dat mijloace de a-l cauta'", a adaugat Trigg.

"Daca ai ceva atat de adanc inradacinat in natura umana, zadarnicirea sentimentului religios nu va permite oamenilor sa-si indeplineasca scopurile lor vitale. Este destul de clar sa intelegi ca religia este ceva personal.

Nu este doar un interes ciudat al unora, ci reprezinta natura umana de baza. Acest lucru arata ca religia este universala, fiind raspandita peste tot si profund inradacinata", a remarcat profesorul Trigg.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#credinta religioasa studiu Oxford, #religie studiu oxford, #credinta in Dumnezeu, #existenta Dumnezeu , #religie