Mesajul patriarhului Daniel de Anul Nou

Joi, 01 Ianuarie 2015, ora 18:08
4369 citiri
Mesajul patriarhului Daniel de Anul Nou
Foto: Curierul National

Preafericitul Patriarh Daniel ureaza tuturor romanilor, cu ocazia Anului Nou, oriunde s-ar afla, sanatate si mantuire, pace si bucurie intru multi si binecuvantati ani.

Cu ocazia Anului Nou, PF Daniel a transmis romanilor un mesaj in care se roaga ca Mantuitorul sa apere toti copiii, toate familiile si "mai ales familiile care cresc copii in credinta".

"Sa ne daruiasca si noua ajutor in lucrarea cea buna si sa ne fereasca de rautatile din lume pentru a intelege ajutorul lui Dumnezeu in viata noastra", a mai spus patriarhul.

De asemenea, PF Daniel a vorbit despre romanii care traiesc in afara granitelor si le-a urat multi si binecuvantati ani.

"In mod deosebit, ne adresam tuturor romanilor care se afla in jurul granitelor Romaniei, dar si in diaspora romana si le dorim ani multi si binecuvantati, pastrand legatura cu poporul roman prin credinta si prin toate valorile spirituale si culturale comune, mai ales prin frumoasele colinde romanesti. Tuturor le dorim ca indepartarea de casa sa nu fie o indepartare duhovniceasca, ci sa fie un prilej de a intari si mai mult comuniunea romaneasca", a mai spus PF Daniel in mesajul sau.

In toate bisericile Patriarhiei Romane vor fi oficiate, la cumpana dintre ani, slujbe speciale. Potrivit randuielii liturgice hotarate de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in noaptea de Anul Nou in catedralele si bisericile parohiale se oficiaza Acatistul Mantuitorului Iisus Hristos si se citesc rugaciunea Sfantului Isaac Sirul, o rugaciune de multumire si doua rugaciuni de intrare in noul an, din traditia romana si slava si respectiv din traditia greaca.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca anul 2014 sa fie declarat Anul omagial euharistic, adica anul Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni.

Eparhiile si institutiile de invatamant teologic ale Bisericii Ortodoxe Romane vor organiza in anul 2014 dezbateri, colocvii, seminarii si expozitii de icoane, fresce, mozaicuri pe cele doua teme.

Ce le transmit politicienii romanilor de Anul Nou

Cancelaria Sfantului Sinod a elaborat un program-cadru national bisericesc care va cuprinde printre altele, conferinte pastoral-misionare, un congres euharistic international, un simpozion national si o expozitie nationala dedicate "Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni" cu scopul valorificarii mostenirii istorice, spirituale si culturale a epocii brancovenesti.

Totodata, vor fi organizate pelerinaje in tara si strainatate la locurile unde au trait mari duhovnici ai ortodoxiei, precum si la locurile legate de viata, martiriul si mostenirea culturala ale Sfintilor Brancoveni.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#PF Daniel mesaj Anul Nou, #PF Daniel mesaj romani, #PF Daniel urare, #patriarh Daniel mesaj an nou , #religie