Mii de pelerini la moastele Sf.Parascheva: Zeci au fost rapusi de frig si ploaie

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 16:47
3739 citiri
Mii de pelerini la moastele Sf.Parascheva: Zeci au fost rapusi de frig si ploaie
Foto: TVR

Mii de persoane au stat duminica ore in sir la Iasi, pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva. Cozile s-au intins pe mai bine de un kilometru, iar frigul si ploaia au facut victime.

Peste 160 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar cinci dintre ele au fost duse la spital, informeaza TVR.

Veniti din toate colturile tarii, oamenii spun ca rezista in ciuda conditiilor vitrege, pentru ca ei cred cu adevarat ca Sfanta Parascheva ii poate ajuta.

Multi dintre ei au petrecut noapta afara, la coada, pe o temperatura de numai 3 grade Celsius. Le-au sarit in ajutor voluntarii, care le-au oferit ceai cald. Printre pelerini s-au aflat si mai multi copii in clasa pregatitoare a unei scoli din Vaslui.

Pelerinaj la Sfanta Parascheva: Mii de oameni asteapta sa se inchine la moaste, cozi de peste 2 kilometri

Pelerinaj la moastele Cuvioasei Parascheva printre schele si moloz

Jandarmii spun ca pana duminica la amiaza au trecut prin fata raclei cu moaste circa 50.000 de persoane.

Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase, vineri seara, intr-o procesiune, din Catedrala Mitropolitana din Iasi, fiind apoi asezate intr-un baldachin in curtea lacasului de cult.

Tot vineri seara, au ajuns cu avionul la Iasi, de la Manastirea Simonos Petras, din Sfantul Munte Athos, moastele Sfintei Mironosite si Intocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, asezata intr-o racla in care se afla si un fragment din lemnul Sfintei Cruci.

De asemenea, duminica, vor fi aduse la Catedrala Mitropolitana ieseana, de la Bucuresti, moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, iar seara, pe strazile din centrul Iasiului, va avea loc un pelerinaj, intitulat Calea Sfintilor, sfintele moaste urmand a fi purtate pe umeri de catre preoti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#pelerinaj Sfanta Parascheva Iasi, #moaste Sfanta Parascheva , #religie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Mii de pelerini la moastele Sf.Parascheva: Zeci au fost rapusi