Mistere ale Bibliei care nu vor fi descifrate niciodata? (Video)

Sambata, 08 Martie 2014, ora 10:20
18280 citiri
Mistere ale Bibliei care nu vor fi descifrate niciodata? (Video)
Foto: Outreach

Pentru un text despre care se spune ca ar contine toate raspunsurile, Biblia ridica o multime de intrebari. Dintre acestea, mentionam enigma numelui lui Dumnezeu sau anii "pierduti" ai lui Iisus Hristos.

Unele dintre misterele care apar in scrierile Bibliei au ramas nedescifrate pana astazi, arata Listverse.

Numele lui Dumnezeu

Conform traditiei evreiesti, exista mai multe moduri in care se face referire la Dumnezeu, dar cel corect este Tetragrammaton, un cuvant cu patru litere. El a fost scris "YHVH", aceasta combinatie de litere este menita sa fie numele adevarat al lui Dumnezeu si nimeni nu stie cum se pronunta.

Pronuntia corecta a disparut in istorie si tot ceea ce avem astazi sunt doar presupuneri. Variante de pronuntie si transcriere pot fi Iahwe, Iahve sau Iehova.

Behemoth

In Biblie, in cartea lui Iov, se vorbeste despre o creatura numita Behemoth, una gigantica si foarte puternica. Din descrierea ei, stim ca Behemoth este un animal terestru foarte mare. Astazi, nimeni nu are idee despre ce poate fi vorba.

Unii invatati au sugerat ca acest animal ar putea fi un hipopotam, altii au spus ca este un elefant sau chiar un dinozaur, care a supravietuit in timpurile biblice. Totul este un mister total.

Anul de nastere al lui Iisus

Cele mai multe evenimente care sunt descrise in Evanghelii nu sunt legate de o data exacta, iar nasterea lui Iisus nu face exceptie. In Evanghelia dupa Luca se spune ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod, cand a avut loc primul recensamant. Ceea ce este imposibil.

Desi Quirinius a efectuat un recensamant in jurul anilor 6-7 d.Hr., acesta nu se suprapune cu domnia lui Irod. La momentul recensamantului, Irod murise de aproape un deceniu. Ceea ce inseamna ca cele doua indicii despre nasterea lui Iisus se contrazic reciproc.

Locul unde se afla Arca lui Noe

Multi considera ca locul in care s-ar afla Arca lui Noe ar fi muntele Ararat din Turcia. Dar nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa credem acest lucru. Desi Biblia mentioneaza ca Arca ar fi ajuns la Urartu, un vechi imperiu din estul Turciei, nu exista nicio dovada care sa indice existenta unui potop urias care sa fi afectat vreodata aceasta zona.

Cartile lipsa din Biblie

Biblia este una dintre cartile care contin cele mai multe cuvinte scrise vreodata. Dar ea a fost mult mai cuprinzatoare. Cel putin 17 carti lipsesc din versiunea moderna a Bibliei si nu se stie nimic despre ce s-a intamplat cu acestea.

In alte capitole din Biblie se fac referiri la scrierile care lipsesc. Spre exemplu, in Cronici 29, se vorbeste de "scrierile despre profetul Nathan si Gad" si detalii despre domnia regelui David. Dar incercand sa cautam aceste scrieri in Biblie nu vom gasi nimic.

La fel si cu Cartea Razboaielor Domnului, care ar contine un ciclu epic de poeme. Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu aceste scrieri. La un moment dat in istorie, ele au fost pierdute sau cineva a decis sa le scoata din Biblie.

Anii pierduti ai lui Iisus

Nimeni nu a avut analizata viata, asa cum a fost cea a lui Iisus. Aproape fiecare moment al existentei lui Hristos a fost interpretat de catre oamenii de stiinta. Cu toate acestea, raman goluri uriase in cunostiintele noastre despre ce a facut Iisus de la varsta de 12 pana la 30 de ani.

Nu avem nicio idee despre ce a facut Iisus in timpul adolescentei si primilor ani din tinerete. Lipsa de informatii despre aceasta perioada din viata lui Iisus a facut sa apara sute de carti pe aceasta tema, toate avansand diverse teorii.

Locul crucificarii lui Iisus

Noul Testament marcheaza Crucificarea lui Iisus drept evenimentul cel mai important din istoria omenirii. Dar unde a avut loc acest eveniment de asa o importanta? Nu se stie exact acest lucru.

Biblia spune ca Rastignirea a avut loc pe Golgota, unul dintre dealurile din afara Ierusalimului. Este unul dintre foarte putinele detalii din cele patru Evanghelii care coincid. Invatatii contemporani considera ca Golgota ar putea fi zona denumita astazi "Gordon's Calvary", in apropiere de Ierusalim, descoperita de britanicul Charles Gordon la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#misterele Bibliei video, #mistere Biblie nedescifrate, #anul nasterii Iisus Hristos, #locul Arca lui Noe , #religie