Ora de religie: O profesoara acuza CNA ca permite dezinformare si manipulare

Joi, 05 Martie 2015, ora 23:44
3795 citiri
Ora de religie: O profesoara acuza CNA ca permite dezinformare si manipulare
Foto: Ziua de Constanta

O profesoara de matematica din Buzau a solicitat CNA sa retraga recomandarea pe care a facut-o posturilor TV de a difuza spoturi de promovare a orei de religie in scoli, sustinand ca mesajul de la final, potrivit caruia ora s-ar desfiinta daca nu se inscriu copii, este "fals factual si manipulator".

Monica Mocanu preda matematica la un liceu tehnologic din municipiul Buzau, profesoara sesizand Consiliul National al Audiovizualului dupa ce a vazut pe postul public de televiziune un spot prin care parintii erau indemnati sa isi inscrie copiii la ora de religie, in caz contrar materia urmand a fi scoasa din orarul copiilor.

Mocanu sustine ca mesajul textului este "fals factual si manipulator".

Ora de religie: Cati elevi au depus cerere sa participe in continuare la curs

"Va sesizez in regim de urgenta o situatie referitoare la spotul promotional transmis pe TVR1 in seara zilei de 4 martie 2015 (la finalul emisiunii 'Vorbeste liber', aprox ora 21.50) in campania pe care ati recomandat-o spre a fi difuzata in aceasta perioada referitoare la ora de religie. Mesajul textual de la finalul spotului este 'inscrie-ti copilul pana la 6 martie la ora de religie sau ora se va desfiinta'. Mesajul este fals factual si manipulator.

In primul rand pentru ca ora de religie va fi in continuare in oferta obligatorie a scolilor, conform Constitutiei Romaniei si Legii educatiei nationale. In plus, nu doar ca informatia falsa induce in eroare publicul intr-o chestiune sensibila, dar manipuleaza in interesul particular al unei parti implicate, nerespectand in felul asta codul de reglementare al continutului audiovizual pe care dvs il aplicati in aceasta cauza (articolul 141 din regulamentul CNA care permite campaniile noncomerciale) ", a scris, pe contul sau de pe o retea de socializare, profesoara Monica Mocanu.

Klaus Iohannis si ora de religie - de la "intransigent" la "foarte atent"

In acest context, cadrul didactic a solicitat CNA luarea unei pozitii si retragerea recomandarii adresata televiziunilor pentru aceasta campanie, "in conditiile in care asociatia 'Parinti pentru ora de religie' utilizeaza abuziv increderea dvs".

CNA a decis, marti, sa recomande televiziunilor sa difuzeze trei spoturi de promovare a orei de religie in scoli, intre care se numara si un clip in care inscrierea la aceasta materie este sustinuta de personalitati precum Dan Puric, Elisabeta Lipa, Gabriela Adamesteanu si Connect-R.

Patriarhul Daniel, predica pentru ora de religie: Nu poate fi inlocuita cu nimic, e cea mai profunda stiinta

Curtea Constitutionala a decis, in 12 noiembrie 2014, ca articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educatiei nationale privind obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie este neconstitutional, oficiali ai CC precizand ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui facuta de cei care vor sa studieze disciplina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CNA ora religie spot dezinformare, #CNA ora religie spot manipulare , #religie