Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Religia care se raspandeste cel mai repede - pur si simplu "explodeaza"

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 12:55
16070 citiri
Religia care se raspandeste cel mai repede - pur si simplu "explodeaza"
Foto: foodgalaxy.org

Religiile lumii noi vor disparea, in viitor, ba chiar vor castiga tot mai multi adepti, in deceniile urmatoare, arata statisticienii.

In afara de religia budista, in cazul careia nu se preconizeaza cresteri in urmatorii 40 de ani, restul vor atrage tot mai multi adepti. Una, insa, va exploda, arata un studiu recent al Pew Research Center, citat de CNN.

Este vorba despre islam. De la 1,6 miliarde de adepti, in 2010, acesta va ajunge la 2,76 de miliarde, in 2050, se arata in cercetare.

La acea vreme, musulmanii vor fi deja aproape o treime din populatia totala a lumii, care va numara atunci 9 miliarde de oameni.

Si religia crestina va atrage noi adepti, insa nu cu viteza islamului. Se preconizeaza ca de la 2,17 miliarde de adepti va ajunge la 2,92 de miliarde, adica 31% din populatia totala a lumii.

Conform studiului, pana in 2050 cel putin 6 din 10 oameni vor fi crestini sau musulmani.

Cate religii exista in Romania si cati atei

Privind chiar mai departe in viitor, se preconizeaza ca aceia care cred in islam ii vor depasi numeric pe adeptii crestinismului pana in 2100.

Este posibil ca o astfel de situatie sa mai fi existat o data in trecut, atunci cand ciuma a decimat Europa.

Cat despre atei, numarul lor va creste in SUA de la 16% la 26%. Numarul total, insa, la nivelul intregii lumi, va fi in scadere.

Studiul mai arata ca 10% dintre europeni vor fi musulmani, iar numarul crestinilor din Europa va scadea cu 100 de milioane.

In anii care vin, 106 milioane de oameni vor renunta la crestinism, in timp ce doar 46 de milioane se vor converti la aceasta religie.

Numarul tarilor cu majoritate de crestini va scadea la 151, crestinii din Australia, Bosnia-Hertegovina, Olanda, Noua Zeelanda, Macedonia si Marea Britanie devenind tot mai putini.

Proportia populatiei musulmane va fi de peste 50% in 51 de tari, inclusiv Macedonia sau Nigeria.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#islam adepti, #religie crestina micsorare numar adepti, #religii tari 2050, #religii lume viitor , #religie