Religii ciudate care au supravietuit timpului

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 12:02
6077 citiri
Religii ciudate care au supravietuit timpului
Foto: listverse

Numarul religiilor din intreaga lume este destul de mare, insa multe dintre acestea nici macar nu sunt foarte cunoscute. Dintre cele mentionate mai jos, doar scientologia este mai familiara oamenilor si asta de cand s-a aflat ca actorul Tom Cruise este un adept al acesteia.

Iata o lista cu cateva religii extrem de ciudate, intocmita de Listverse.

1. Scientologia

Aceasta religie, care a fost infiintata de Lafayette Ronald Hubbard - scriitor american de literatura SF, in 1952, tine secrete anumite invataturi pentru cei care inca nu au ajuns la un nivel ridicat de initiere.

Potrivit invataturii scientologice, un anume Xenu, conducatorul Confederatiei Galactice, a adus miliarde de oameni pe Terra cu 75 de milioane de ani in urma, i-a pus in jurul unor vulcani si a detonat bombe cu hidrogen in vulcani. Tetanii atunci s-au unit si continua sa faca acest lucru si astazi. Tetanul ar fi spiritul, blocat in trup.

2. Miscarea creativitatii

Miscarea creativitatii sau Biserica Mondiala a Creatorului este o organizatie separatista care accepta doar adepti caucazieni. Termenul "creator" nu se refera la o zeitate, ci mai degraba la oamenii albi.

In ciuda faptului ca este inclus si cuvantul "biserica" in denumire, adeptii acestei religii sunt atei. Miscarea creativitatii a fost infiintata in 1973 de americanul Ben Klassen, iar dupa moartea acestuia aproape a disparut. A fost apoi restabilita de Matthew F. Hale, dar in 2003 acesta a fost incarcerat pentru complotare la uciderea unui judecator.

3. Natiunea lui Yahweh

Aceasta este o religie care sustine ca afro-americanii sunt adevaratii evrei si a fost infiintata in Miami, in 1979, de catre Hulon Mitchell Jr., care si-a luat numele Yahweh ben Yahweh. Religia a fost criticata mai ales pentru ca sustine ca albii sunt demoni.

4. Biserica tuturor cuvintelor

Fondata in 1962 de catre Oberon Zell-Ravenheart si sotia lui, Morning Glory Zell-Ravenheart, aceasta este o religie inspirata dintr-o carte SF.

Multe dintre ritualuri sunt centrate pe zei si zeite din Grecia Antica. Si, ca sa urmeze traditia de a folosi fictiunea ca baza pentru dezvoltarea unor conceptii, sotii Zell-Ravenheart au infiintat si o scoala inspirata din scoala de magie prezentata in volumele cu Harry Potter.

5. Poporul Universului

Aceasta este o miscare religioasa ceha, centrata in jurul lui Ivo A. Benda, care sustine ca exista civilizatii extraterestre ce comunica telepatic cu el si cu altii inca din octombrie 1997. Civilizatiile respective ar astepta sa transporte adeptii lor intr-o alta dimensiune.

6. Biserica Subgeniului

Infiintata in 1950 de catre J. R. "Bob" Dobbs, aceasta este o biserica parodica ce satirizeaza religia, teoriile conspiratiei si cultura populara.

Biserica a prezis ca la 5 iulie 1998 Pamantul va fi invadat de armate extraterestre. Dupa ce a trecut ziua respectiva si asa ceva nu s-a intamplat, cel care a facut prezicerea a fost uns cu gudron si acoperit cu pene, insa a continuat ulterior sa fie unul din lideri.

7. Biserica eutanasiei

Aceasta este o organizatie politica ale carei baze au fost puse de reverendul Chris Korda in Boston. Potrivit descrierii de pe site-ul bisericii, este vorba de o fundatie educationala non-profit, care intentioneaza sa restabileasca echilibrul dintre oameni si celelalte specii de pe Pamant.

8. Nuwaubianismul

Nuwaubianism este un termen folosit pentru a face referire la doctrina si invataturile lui Dwight York, primii adepti fiind dintr-un grup de musulmani de culoare din New York, in 1970.

Cei care au adoptat aceasta religie cred, printre altele, ca este important ca placenta sa fie ingropata dupa nasterea unui copil pentru ca Satana sa nu poata sa faca o "clona" a copilului. In doctria bisericii se mai regaseste si faptul ca femeile existau cu multe generatii inaintea barbatilor, acestia din urma fiind creati ulterior prin manipulare genetica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#religii extreme, #religii ciudate, #religii neobisnuite, #secte , #religie