Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un calugar elogiaza Miscarea Legionara - ce spune BOR

Luni, 30 Iunie 2014, ora 20:43
3984 citiri
Un calugar elogiaza Miscarea Legionara - ce spune BOR

Dupa ce un calugar de la Manastirea Petru Voda a fost filmat elogiind Miscarea Legionara, Patriarhia a anuntat ca BOR dezaproba categoric atitudinile si actiunile cu caracter antisemit si respinge orice ideologie xenofoba cu iz religios, contrara "iubirii lui Dumnezeu pentru toti oamenii".

"Aceste manifestari care indeamna la ura religioasa sau etnica nu reprezinta opinia oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane, ele fiind cazuri izolate de indisciplina sau de manifestare a libertatii individuale fara responsabilitate comunitara.

Monahii adevarati pot fi buni patrioti si fara vreo asociere cu ideologii politice antisemite si xenofobe", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane, remis, luni, Mediafax.

Patriarhia a mai informat ca a solicitat Arhiepiscopiei Iasilor sa continue sa explice monahilor de la Manastirea Petru Voda ca astfel de opinii si atitudini dauneaza Bisericii Ortodoxe Romane pe plan national si chiar international. In plus, pot afecta inclusiv pelerinajele credinciosilor ortodocsi romani la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei.

Patriarhia Romana, monopol pe inmormantari: Cimitire in care nu ai voie sa-ti ingropi mortul decat cu firmele BOR

Patriarhia a reactionat dupa ce, luna aceasta, la implinirea a 87 de ani de la infiintarea Miscarii Legionare, calugarul Teodor de la Manastirea Petru Voda din Neamt a fost filmat aducandu-i elogii. Calugarul a tinut un discurs in cimitirul Tiganesti din Ciolpani-Ilfov, unde sunt ingropati doi dintre fondatorii Miscarii Legionare.

In inregistrare calugarul poate fi auzit spunand: "Trebuie sa avem cu totii convingerea ca Miscarea Legionara a fost de la Duhul Sfant (...) Suntem datori sa mai salvam ce se poate salva, si anume, in primul rand, sa ne salvam sufletele de ispite, de pacate, de tot felul de caderi (...) Sa ajutam pe cei din jurul nostru sa ducem mai departe aceasta sfanta Miscare Legionara".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Patriarhie reactie calugar Neamt Miscare Legionara, #calugar Neamt elogiu Miscarea Legionara , #religie