Un preot mare amator de Internet: Daca ar durea prostia.. sa vezi ce ragete ar fi (Video)

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 11:47
14618 citiri
Un preot mare amator de Internet: Daca ar durea prostia.. sa vezi ce ragete ar fi (Video)
Foto: Facebook/Parintele Calistrat

Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din judetul Iasi a devenit celebru nu numai pentru predicile sale cu totul iesite din comun, ci si pentru faptul ca este foarte activ pe Internet.

La finalul slujbelor, parintele sustine discursuri in fata enoriasilor, pe care le filmeaza dupa care le pune pe blogul personal si pe contul sau de Facebook.

Un fragment dintr-o predica suna astfel: "Biserica are un atu in fata tuturor figurantilor lumii de astazi cand vin si spun: Parinte, tatal meu e bolnav, dar nu poate sa vada preot. Nu vreau sa-l infricosam, sa creada ca moare! Ce vorbesti, domnule? Ar trebui preotul sa se imbrace in Mos Craciun, in scafandru, in vreo ursitoare, in vreo zana, ca sa apara in fata idiotului ateu sa-i spuna: 'nu te teme, ca oricum vei muri?'".

"Daca ar durea prostia.. am fi ca intr-o jungla, sa vezi ce ragete ar fi in societate!", a mai spus preotul intr-o alta zi.

Parintele socheaza nu numai prin ideile exprimate, ci si prin expresiile tari folosite chiar in fata altarului.

"Asa scrie in pomelnic: Angela s-o ia dracu' ca nu ma lasa sa divortez. Vasile sa-l ia dracu' ca-mi ia copiii si nu stiu ce. Nu, ma, tu esti dusmanul tau! Daca ai fi fost un om intelept si daca ai fi avut constiinta si suflet te-ai fi gandit ca acei copii au nevoie de mama si de tata si te-ai fi gandit ca acei copii au nevoie de un asezamant si de-o stabilitate!", a explicat parintele.

Nici presa nu a scapat de atentia preotului.

"Ma intreb ce ar fi facut Hristos la vremea aceea, cand facea activitate mesianica cu cei 12 apostoli, daca ar fi existat presa, televizor (mass-media) si acesti raspandaci care umplu lumea de zvonuri: '- Iisus se crede Fiul lui Dumnezeu? Pai, stii cu cine era Iisus la masa? Cu banditul ala de vames... ba, era cu toti pacatosii, sa vezi ce chiolhan faceau, ce mancau si ce beau!!!' O confirma evanghelia: 'Si multi murmurau, ca a intrat sa stea la masa cu vamesii si cu pacatosii'. Deci nu va spun o noutate!

Dar inchipuiti-va, pe langa acest murmur al unei lumi nerecunoscatoare de prea multa cultura dar cunoscatori de lege veche, sa mai fi existat si o presa tendentioasa! Va duc cu mintea in alta parte: numai sfesnicul din Templul lui Solomon, cel cu 7 brate, era facut din aur, la lovitura de ciocan si avea 60 si ceva de kg, Masa era din aur, Chivotul in care erau Tablele Legii era ferecat in aur. Cum ar fi interpretat presa? Inchipuiti-va acest lucru, cum ar fi interpretat presa de astazi opulenta Vechiului Testament unde totul era din aur!", sustine parintele Calistrat.

O alta opinie curajoasa a exprimat parintele si legat de inmormantari.

"Stau saracele babute si impart prosoape, colacei, poduri, podete. Eu nu suport inmormantarea asta a noastra, pentru toate scamatoriile din ea. Eu nu ma duc, nu sunt adeptul lor. Ar trebui ingropat mortul, dupa principiul Bisericii: i-ai batut coparseul in cuie, l-ai prohodit, il duci la biserica, il pui in groapa si ii dai drumul!

Restul teatrului si arta populara traditionala s-o faca babele dupa ce pleaca preotul", a spus parintele Calistrat.

Stau saracele babute si impart prosoape, colacei, poduri, podete. Eu nu suport inmormantarea asta a noastra, pentru toate scamatoriile din ea. Eu nu ma duc, nu sunt adeptul lor. Ar trebui ingropat mortul, dupa principiul bisericii: i-ai batut coparseul in cuie, l-ai prohodit, il duci la biserica, il pui in groapa si ii dai drumul! Restul teatrului si arta populara traditionala, s-o faca babele dupa ce pleaca preotul. Cat vor ele... sa sparga cani, sa arunce vin, sa taie gaini, sa rupa usi, sa sparga geamuri.. toate tipicurile lor, de ce? Pentru ca mortul este obligat din viata sa plece cu doua porunci: "Sa-l iubesti pe Dumnezeu!" si "N-ai avut Biserica de Mama, nu-l ai pe Dumnezeu de Tata!" Caci tu ca preot spui asa: "Pomeneste, Doamne, pe toti cei adormiti in nadejdea invierii si credintei vesnice!" Pai, daca el a murit la bufet cu sticla in mana, tapan de beat sau sub pat la Ilena in timp ce curvea, ca a facut infart..Ala ajunge in Rai? Ala sta cu dracul din prima la racoare, nu mai are treaba: "EI DOI SI-O UMBRELA!" Deci asta il asteapta, asta e chemarea lui, pentru asta s-a luptat o viata!https://www.youtube.com/watch?v=bWZncDcXUJE

Posted by Parintele Calistrat on Sunday, 5 July 2015

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#parintele Calistrat slujbe, #preot Iasi slujbe Internet , #religie