Vezi mesajul Patriarhului Daniel, de sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 16:10
2624 citiri
Vezi mesajul Patriarhului Daniel, de sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul

Sfantul Ioan Botezatorul este un dascal al marturisiri dumnezeirii Fiului lui Dumnezeu, a apreciat, vineri, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, in cuvantul de invatatura rostit, in Paraclisul Resedintei Patriarhale, la sarbatoarea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul.

"Sfantul Ioan Botezatorul a fost un propovaduitor al adevarului si un profet al virtutilor. El insusi a dus o viata aspra si asemenea profetilor Vechiului Testament voia sa impuna dreptatea lui Dumnezeu intr-o societate corupta, decazuta, o societate plina de nedreptati si de scaderi.

Sfantul Ioan Botezatorul ramane un dascal al pocaintei, un dascal al indreptarii si un dascal al marturisirii dumnezeirii lui Iisus Hristos. Despre el Mantuitorul a spus ca este cel mai mare om nascut din femeie, si el a devenit in viata liturgica a Bisericii, dupa Maica Domnului, cel dintai rugator", a spus intiistatatorul Bisericii Noastre.

Parintele patriarh a adresat tuturor celor care poarta numele de Ioan "calde si parintesti doriri de sanatate, de ajutor de la Dumnezeu, de bucurie si de sporire in fapte bune, avand ca model pe Sfantul Ioan Botezatorul, dar si ca rugator, ajutator, ocrotitor.

La Catedrala Patriarhala, Sfanta Liturghie a fost oficiata de episcopul vicar patriarhal, Varlaam Ploiesteanul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul sau de invatatura, ierarhul a evidentiat personalitatea Sfantului Ioan Botezatorul, "inger pamantesc si om ceresc", proorocul care L-a botezat pe Mantuitorul lumii in apele Iordanului, "viata unica" si "moartea martirica" a vestitorului si inaintemergatorului lui Iisus Hrostos.

Credinciosii ortodocsi il sarbatoresc vineri, 7 ianuarie, Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul, pe care Istoria Bisericii Noastre il consemneaza drept ultimul prooroc al Vechiului Testament. El l-a botezat pe Mantuitorul Iisus Hristos si l-a facut cunoscut lumii ca Mesia cel asteptat. In Romania numele Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul este purtat de aproape doua milioane de cetateni.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#mesaj patriarh Ioan, #Patriarh Ioan Botezatorul , #religie
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
"Sfantul Ioan Botezatorul a fost un propovaduitor al adevarului si un profet al virtutilor. El insusi a dus o viata aspra si asemenea profetilor Vechiului Testament voia sa impuna dreptatea lui Dumnezeu intr-o societate corupta, decazuta"