1 Decembrie: Mai romani decat romanii - straini care s-au indragostit de Romania

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 12:00
2832 citiri
1 Decembrie: Mai romani decat romanii - straini care s-au indragostit de Romania

Romania este tara cu traditii inestimabile, pamantul lui "Numa' bine" si al lui "Doamne ajuta!", taramul de basm in care s-a nascut Fat-Frumos, meleagul fantastic al Mioritei si al teiului lui Eminescu, iar conationalii nostri prezinta, pentru prietenii lor din Occident, infinit mai multa garantie decat multe campanii de promovare.

Silviu Homoceanu este asistent universitar in cadrul Institutului de Systeme Informatice al TU Braunschweig, Germania, si doctorand la acelasi institut. In aceasta vara, a organizat, impreuna cu mai multi cetateni germani, un tur al Romaniei.

Dr. Joachim Selke este un fost coleg al lui Silviu Homoceanu, a terminat doctoratul anul trecut si acum lucreaza pentru o companie importanta. Silke Walzel este sotia lui Joachim si Prof. Dr. Wolf-Tilo Balke, indrumatorul de doctorat al lui Joachim si al lui Silviu, este seful institutului de sisteme informatice de la TU Braunschweig si director de cercetare L3S Hanovra.

De asemenea, Anderson Buttenbender este un brazilian care locuieste de sase ani in Germania. Si este indragostit de Romania.

Cu ce impresii au ramas dupa ce ne-au vizitat tara?

Dr. Joachim Selke

"Am fost impresionat de:

- Standardul ridicat in ce priveste serviciul medical, in special la cabinetele dentare si farmacii. Cred ca sunt chiar mai bune decat in Germania (a avut probleme cu o masea cat se afla la Brasov. A intrat in primul cabinet stomatologic pe care l-a gasit).

- Mancare foarte buna. In Romania se gateste mult mai mult cu incrediente proaspete decat in Germania.

- Am fost surprins de contrastul dintre felul cum arata cladirile pe din afara si interiorul locuintelor. M-a bucurat faptul ca, in pofida fatadei, oamenii isi aranjeaza locuintele cu mult bun gust".

Silke Walzel

"Pe langa cele mentionate de Joachim, eu am fost foarte impresionata de partea culturala. Mi s-a parut interesanta arhitectura romaneasca cu influente unguresti si nemtesti din orase. (se refera la Sibiu, Cluj si Brasov) si in mod deosebit manastirile din Moldova! Asa ceva este unicat".

Prof. Dr. Wolf-Tilo Balke

"Eu am fost impresionat de cultura si de comportamentul respectuos al romanilor".

Anderson Buttenbender

"Ce pot sa spun despre Romania... Are o cultura bogata, multe atractii turistice si orase frumoase. Bineinteles ca Romania imi place nu doar din aceste considerente, dar si

datorita caldurii oamenilor, care sunt modesti si par foarte fericiti. Am fost in Romania de mai multe ori, si chiar nu am de ce sa ma plang, oamenii intotdeauna m-au primit cu bratele deschise si mi-au facut o impresie foarte buna.

Un alt aspect este mancarea incredibila, diversitatea culinara nemaipomenita si pregatirea ei cu ingrediente naturale, pe care multi oameni le au chiar in propria lor gospodarie... Foarte, foarte buna si gustoasa! Un alt lucru natural este si castigarea kilogramelor in plus de fiecare data cand mergi acolo: )

Sa nu uitam de vin, care este de asemenea produs de multi romani acasa... este atat de bun incat pare a fi suc, dar dupa cateva pahare realizezi: 'Of, la naiba, contine alcool!'.

De asemenea, imi place muzica foarte mult, pentru mine este ceva diferit si placut urechilor mele. Si sunt mandru sa spun ca sunt un ascultator Radio Zu!: )

Numele meu este Anderson Buttenbender, am 25 de ani, sunt brazilian si locuiesc de 6 ani in Munchen/Germania. Si iubesc Romania, si m-as duce acolo oricand, pentru ca am vazut ca oamenii stiu sa traiasca o viata fericita cu ceea ce au!".

Si Denisa-Lavinia Dobre, consilier proiecte LSRS Germania, i-a intrebat germani ce impresie le-a lasat vizita in Romania si ce le-a placut cel mai mult in tara noastra.

Anne Balo, angajat al Universitatii din Saarland, Saarbrucken, Germania

"Iubesc Romania pentru ca mi se pare, de multe ori, foarte admirabila atitudinea romanilor. Romanii pot sa gaseasca ceva pozitiv chiar si in situatii imposibile. Ei sunt maestrii improvizatiei si incerca in continuare in ciuda circumstantelor externe potrivnice.

Dar acest lucru nu-i face sa fie morocanosi sau prost-dispusi, ci dimpotriva. Trateaza lucrurile cu umor si poseda o mare portie de auto-ironie. Cine se poate amuza de faptul ca 'Izvorul fericirii' este defect probabil deja l-a reparat".

Laura Sternchen

"Iubesc Romania, datorita umorului incomparabil care asa cum arata campania de publicitate. Ne-ati ofensat, ok, dar avem totusi ultimul cuvant... si ne auzim mai tare' Cred ca mai multi oameni au vazut campania 'Why don't you come over?' decat cei care au auzit ce a spus un reprezentant al Guvernului englez".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#1 decembrie straini Romania, #Romania straini 1 decembrie , #romani