2012, anul romanilor liberi (Opinii)

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 20:31
4347 citiri
2012, anul romanilor liberi (Opinii)

Una dintre cele mai frumoase povesti de care se te agati, cand ti se rup picioarele sau le spulberi singur sub tine cedand starii de contemplare, s-a petrecut cand elita romaneasca a nascut categoria "prin noi insine".

Fara sa fac apologia liberalismului, desi logica Bratienilor merita un studiu mai aprofundat, dezbateri publice organizate pana la nivel de scoli generale, ma declar sedus de perspectiva reusitei individuale si nationale pe calea ascultarii timpurilor si a identificarii resurselor noastre.

Cum, insa, pana la Dumnezeu te mananca sfintii, sa privim anul care s-a asternut inaintea noastra. In primul rand, natiunea a strans, gratie alesilor ei, 11 zile libere, al caror parfum este viciat doar de nenorocirea ca sarbatorile pascale isi au punctul culminant duminica.

Prima zi de Rusalii pica tot asa, insa a doua zi e tot libera, Craciunul e in mijlocul saptamanii, cand se vor nimeri si 24 Ianuarie (Unirea Principatelor) si 30 Noiembrie (Sf. Andrei), daca aproba deputatii. Asa vom reusi sa batem in materie Suedia si vom reusi, in sfarsit, sa ne apropiem de modelul mult discutat la un moment dat.

Cum insa avem an electoral, nu-i exclus ca romanii sa fie imbunati si cu alte propuneri legislative de gen, deoarece au scapat neatinse ziua plecarii lui Ceausescu, unirea lui Mihai Viteazu, ziua independentei si batalia de la Mohacs (hihihi!)

In alt palier, de asemenea fara legatura cu "prin noi insine" - desi poate fi considerat rezultatul democratiei - se afla cosmarul pe care-l vom trai asistand la cea mai incrancenata batalie politica. Daca PDL se lupta sa ramana la guvernare trimitand USL sub 50 la suta, USL se lupta sa ajunga la guvernare ca sa nu ramana multi, multi ani pe tusa.

In numele acestor foi de parcurs, nimic nu va fi imposibil. Noi ne vom gandi sa ne ridicam productivitatea individuala apeland la resursele proprii, ei se vor grabi sa ne ridice nivelul politic utilizand aceleasi resurse. Prin noi insine!

Asa ca eu va propun pentru 2012 un exercitiu care ar putea fi de ajutor in tentativa de a ne tine mintile acasa: puneti televizorul pe filme artistice, documentare, desene animate si mondenitati!

Urmariti doar stirile de la Pro TV, pentru a experimenta trairile celei mai mari bucati din electorat. Cititi presa electronica, unde cuvintele nu va aduc in fata ochilor fetele emitentilor, si nici vocile adapate de la ipocrizia unui an electoral. O astfel de pauza poate echivala cu un concediu medical. Prin noi insine! Pace!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#2012 romani alegeri, #2012 romani perspective , #romani
Comentarii