Aberatia zilei: Al Romaniei, Cel Mai Frumos sau Jackie Chan De Berceni?

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 15:08
5992 citiri
Aberatia zilei: Al Romaniei, Cel Mai Frumos sau Jackie Chan De Berceni?
Foto: Arhiva Ziare.com

Aparitia in comunicatele DNA a inculpatului "AL ROMANIEI PAUL PHILIPPE" a starnit mai intai hohote de ras si comentarii acide pe retelele de socializare, dar si furia unui fost europarlamentar roman, care a decis sa il actioneze in justitie pe asa-numitul print Paul.

Sebastian Bodu este cel care a sesizat ca un cetatean roman nu poate sau nu ar trebui sa aiba dreptul sa aiba "AL ROMANIEI" ca nume de familie inscris oficial in acte, in ciuda explicatiilor care ar putea fi aduse de persoana in cauza.

"Desi nascut Lambrino, asa-zisul print si-a schimbat apoi numele, pe cale administrativa, intai in Hohenzollern si ulterior, pentru ca i s-a parut insuficient in a releva calitatea de 'print', in AL ROMANIEI.

Fiind cetatean roman si britanic, Lambrino Paul si-a schimbat numele pe cale administrativa in Marea Britanie, conform legii engleze. Problema este ca, pe legea romana (OG nr. 41/2003), nu ar fi putut niciodata sa isi ia numele de AL ROMANIEI, intrucat nu indeplinea niciunul din motivele temeinice in baza caruia se poate aproba schimbarea numelui", semnaleaza pe Facebook Sebastian Bodu.

Fostul europarlamentar roman sustine ca Paul Al Romaniei "a folosit, pentru un scop ilicit, legea engleza, savarsind astfel o frauda la legea romana", motiv pentru care este hotarat sa ceara in instanta "constatarea nulitatii actului administrativ eliberat de autoritatile britanice, prin care cetateanul roman Lambrino Paul si-a luat numele de 'AL ROMANIEI' si, pe cale de consecinta, anularea cartii de identitate emisa cu acest nume de autoritatile romane".

Sebastian Bodu spune ca nu poate accepta ca o persoana fizica sa ia "cu de la sine putere" numele tarii in care traim si se intreaba cum de au acceptat autoritatile romane asa ceva.

Conform imaginii postate de acesta pe reteaua de socializare, in Cartea de Identitate a printului Paul la rubrica "Nume" scrie "Al Romaniei", la "Prenume", Paul-Philippe, numele parintilor fiind Mircea-Grigore si Helene, iar locul nasterii Paris, Franta. CI a fost eliberata de DGEIP -DEP, adica Directia Generala pentru Evidenta Informatizata a Persoanei (D.G.E.I.P.) - Departamentul de Evidenta a Populatiei (D.E.P.).

"Deplang faptul ca ceea ce incerc eu sa obtin acum, in beneficiul tuturor concetatenilor mei, putea fi realizat de la bun inceput de catre autoritatile romane. Este inacceptabil ca intr-un stat membru UE unui oarecare cetatean sa i se permita sa ia chiar numele statului a carui cetatenie o poarta. Daca unuia ii poate trece prin cap asa ceva, am pretentia ca macar institutiile statului sa fie responsabile", mai scrie Sebastian Bodu.

In comentariile care insotesc postarea sa pe blog, se semnaleaza faptul ca si fiul printului Paul si printesei Lia, care a fost botezat de Maria si Traian Basescu, ar avea ca nume de familie tot "Al Romaniei", in timp ce altii spun ca si cazul regelui Mihai ar fi unul similar.

Potrivit legii, schimbarea de nume in Romania pe cale administrativa, asa cum este cazul de fata, se poate face in baza unor documente si a unor motive serioase, cum ar fi, de exemplu, daca numele tau are conotatii rasiste sau vulgare. De asemenea, iti mai poti schimba sau completa numele daca in societate esti cunoscut ca o personalitate, cum e cazul fostului primar Cristian Popescu Piedone. Insa legea nu prevede niste reguli stricte, totul ramanand la latitudinea primarului.

Intr-o emisiune la postul B1 TV, avocatul Tonel Pop a declarat ca demersul lui Sebastian Bodu are sanse mari sa fie incununat de succes, pentru ca scopul urmarit de printul Paul a fost de "a induce in eroare" opinia publica.

"Al Romaniei este un titlu, a te chema asa induce in eroare - sa iti acorzi un titlu nobiliar prin nume (...) Cum ar fi sa te cheme 'Presedintele Romaniei? Sau 'Cel Mai Bun Roman'?", a intrebat acesta retoric.

Daca ne-am obisnuit cu prenume precum Mercedesa, Televizor sau Judecatoarea, ar trebui sa ne pregatim sufleteste si pentru "Ion Jackie Chan De Berceni", "Valeriu Mihai Viteazul" sau "Calin Cel Mai Frumos"?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#nume Paul al Romaniei, #Sebastian Bodu Paul judecata , #romani