AFP: Stupul, cea mai veche farmacie - Romania se trateaza cu miere de albine

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 17:21
7205 citiri
AFP: Stupul, cea mai veche farmacie - Romania se trateaza cu miere de albine
Foto: Arhiva

Tratamentele naturiste cu ajutorul albinelor se folosesc inca din antichitate, iar Romania pastreaza vie traditia apiterapiei, folosind veninul de albine pentru a combate scleroza, polenul pentru indigestie si mierea pentru vindecarea ranilor.

Traditia dateaza din Grecia antica, de cand Hipocrate a inceput sa isi trateze ranile cu miere de albine, iar medicina alternativa din Romania inca o foloseste cu succes, se arata intr-un material AFP, citat de Global Post.

"Stupul reprezinta cea mai veche si cea mai sanatoasa farmacie naturala", a afirmat Cristina Mateescu, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare in Apicultura.

Mierea, medicamentul universal

In prezent, in Muntii Carpati, produsele din miere de albine sunt o parte importanta a medicinei traditionale. "In satul meu natal, strabunica mea vindeca oameni folosind produse din stupurile de albine. Ea m-a inspirat", a marturisit medicul Mariana Stan.

Dupa ce a practicat mai multi ani medicina conventionala, Stan practica acum apiterapia in Bucuresti, folosindu-se de produse ale albinelor, "care dau rezultate mai tarziu, dar acestea dureaza mai mult si sunt mai profunde".

Mierea, imens beneficiu pentru piele

De asemenea, in orice oras din Romania exista cel putin un "plafar", farmacii unde se comercializeaza produse pe baza de plante, miere, ceara de albine si propolis, scriu jurnalistii de la AFP.

"Romania este un pionier al apiterapiei, care este recunoscuta drept o componenta a medicinei stiintifice", a precizat profesorul Theodor Charbuliez, seful Comisiei de Apiterapie din cadrul Apimodia.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#tratament miere, #tratament naturist miere, #apiterapie Romania , #romani