Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Anul 2012, sub semnul schimbarilor radicale

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 12:12
4009 citiri
Anul 2012, sub semnul schimbarilor radicale

Ce ne asteapta oare in 2012?

Daca 2011 a fost anul incertitudinii din mai multe puncte de vedere, in special, cel economic, 2012 va fi, cu siguranta, anul schimbarilor radicale, incepand chiar cu mentalitatea oamenilor.

Daca pana acum eram obisnuiti sa consumam orice si cat mai mult, din 2012 oamenii vor deveni mai rezervati in aceasta privinta si, chiar mai mult, vor fi foarte precauti in a face planuri pentru investitii mari sau imprumuturi la banca.

Prezicerile de pana acum privind sfarsitul lumii in decembrie 2012 se dovedesc a fi apa de ploaie, pentru ca, in primul rand, nimeni nu stie daca si cand va fi un sfarsit, iar, in al doilea rand, istoria religiilor ne spune despre o serie de culte neoprotestante care ani de-a randul au vestit eronat Apocalipsa.

In plan personal, vom gandi si vom actiona in mai multe directii, concomitent. Spiritualul va domina vietile noastre, asa ca ne vom desprinde mai mult de material si, in acest fel, ne vom simti mai liberi si dornici de a intreprinde activitati curajoase, riscante si chiar actiuni extreme. Vom avea oportunitatea de a experimenta tot ceea ce pana mai ieri ne era interzis.

Pe de o parte, vom primi un impuls al energiilor pentru iubirea neconditionata care ne poate aduce iertarea, purificarea si eliberarea sufletului, iar, pe de alta parte, va trebui sa trecem si prin focul suferintei si sentimentul amaraciunii. Este anul schimbarilor si provocarilor in plan religios. Vom avea parte de multe descoperiri uluitoare pe taramul spiritualului.

Iata, de pilda, Biblioteca Vaticanului, care pana acum tinea ascunse o sumedenie de documente, carti, scrieri si scrisori de o inestimabila valoare religioasa si culturala pentru umanitate, incepand cu ianuarie 2012 le va face publice sub diferite forme. Vor fi argumente pro si contra, astfel incat unii se vor intari in credinta, iar altii o vor pierde si pe cea pe care a avut-o.

Este anul in care multi vor juca pe o singura carte, avand cele mai mari sanse de a castiga.

La nivel mondial, conflictele pot izbucni intr-o clipa, iar tendintele vor fi de revolta sociala, independenta si nesupunere. Vor aparea noi actori importanti pe scena politicii internationale si chiar in varful politicii mondiale. De asemenea, vom asista la o serie de calamitati si fenomene naturale violente si surprinzatoare.

Va scadea rolul statelor si chiar al guvernelor in gestionarea problemelor politice, militare, economice, bancare. Oricum, cea mai mare problema, la nivel global, ramane datoria externa a SUA, care a ajuns la 15 trilioane de dolari.

In plan european, problema economica se agraveaza pe zi ce trece si, din pacate, liderii politici ai marilor puteri, dar si economistii si bancherii mondiali nu au gasit solutii pentru criza. Raman solutiile de compromis, nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Se pare ca evitarea colapsului financiar al zonei euro sta in puterea Cancelarului german, Angela Merkel.

Pentru Romania, criza financiara a zonei euro poate aduce oportunitati imense pentru viitor, deoarece ni se pune la dispozitie un rezervor de energii creatoare. Numai ca trebuie sa invatam din lectiile trecutului, sa ni le asumam, pentru a putea profita de ele si a crea o fundatie solida care sa deschida calea spre un nou inceput. Aceasta si datorita faptului ca este un an electoral, iar romanii asteapta schimbari radicale si din acest punct de vedere.

Asadar, in 2012, chiar ca ne asteapta ceva! Fie ca sunteti sceptic, adept convins al ideilor religioase, fie ca luati zilele anului asa cum vin, anul 2012 ofera o explorare uluitoare a tuturor fenomenelor legate de o cotitura esentiala in istoria omenirii, indicand noi inceputuri, schimbari, stiri neasteptate si surprize de tot felul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#schimbari 2012, #schimbari radicale 2012, #predictii 2012 , #romani