Ziare.com

Cati bani au pariat romanii in 2010 la jocurile de noroc online

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 21:35

   

Cati bani au pariat romanii in 2010 la jocurile de noroc online
Circa 480.000 de romani au participat la jocuri de noroc online anul trecut, valoarea pietei jocurilor de noroc online depasind 36 de milioane de euro.

Asta desi in 2010 nu existau companii autorizate pentru organizarea jocurilor de noroc online, spune Ana Maria Baciu, partener si coordonatorul practicii de jocuri de noroc la compania Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Sfarsitul acestei veri a adus insa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii ce modifica normele metodologice de aplicare a legislatiei privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Hotararea de Guvern permite desfasurarea efectiva si legala a jocurilor de noroc online pe teritoriul Romaniei. Noua legislatie detaliaza modul in care jucatorii vor putea participa legal la aceste jocuri de noroc, precum si drepturile si obligatiile acestora.

"Avem asadar o legislatie care, cel putin in teorie, permite organizarea legala de jocuri de noroc online, interzice participarea jucatorilor la jocuri de noroc neautorizate si creeaza un cadru de protectie a jucatorilor similar cu cel impus de state cu experienta in domeniul acestor jocuri de noroc", spune Ana Maria Baciu, pentru Ziarul Financiar.

Unul dintre cei mai mari jucatori pe piata jocurilor de noroc este compania Loteria Romana, cu afaceri de 262 milioane de euro anul trecut si un profit de 28 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Aproape 58,9% din veniturile Loteriei Romane pe anul trecut au fost aduse de Videoloterie.

"Acest tip de joc nu face parte in categoria jocurilor de noroc online. Loteria nu a intrat inca pe segmentul jocurilor de noroc online", au transmis reprezentantii companiei.

Ana Maria Baciu a spus ca desi Loteria Romana nu opereaza jocuri de noroc online este important faptul ca prin lege i s-a conferit monopol pentru jocuri loto si pariuri mutuale atat offline, cat si online.

Compania Nationala Loteria Romana este una dintre cele mai profitabile companii de pe piata romaneasca si detine in acelasi timp cel mai valoros brand local, potrivit unui studiu european asupra brandurilor realizat anul acesta de Institutul European al Brandurilor din Viena anul trecut. Infiintata in 1906, compania Loteria Nationala, la care statul roman detine pachetul majoritar de actiuni, activeaza in actuala forma juridica din anul 1999.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1000 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

joc de noroc = a dat norocul peste organizator

sau asa cum a zis Eugene Isaac Meyer - bursa a fost creeata pentru a drena banii celor bogati; pentru ceilalti exista jocurile de noroc!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor