Cazul Bodnariu: Autoritatile romane cer Norvegiei sa dea copiii in grija unchiului

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 10:15
4847 citiri
Cazul Bodnariu: Autoritatile romane cer Norvegiei sa dea copiii in grija unchiului
Foto: Ipetitions.com

Autoritatile de la Bucuresti le-au solicitat celor din Norvegia sa dea copiii familiei Bodnariu in grija unchiului lor, Daniel, care traieste in Romania.

Directorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie (ANPCA), Gabriela Coman, a declarat la postul public de televiziune ca demersul a fost initiat in urma cu circa o luna, dar deocamdata nu s-a primit niciun raspuns.

"Ceea ce am facut noi pana acum ca autoritate nationala pentru protectia drepturilor copilului a fost sa incercam solutia de a solicita tot prin intermediul Ministerului de Externe serviciilor sociale din Norvegia analiza posibilitatii unui plasament la unchiul patern al copiilor, adica la fratele domnului Bodnariu", a declarat Gabriela Coman.

Proteste pe doua continente pentru familia Bodnariu: Mii de oameni au cerut Norvegiei sa le dea copiii inapoi

Directorul ANPCA a mai afirmat ca nu stie in ce a constat ancheta serviciilor sociale din Norvegia in acest caz si nici in baza caror informatii a fost luata decizia de a indeparta copiii Bodnariu de parinti.

"Exista si la noi prevazut abuzul, neglijarea sau violenta asupra copilului care masurate, analizate de un serviciu social, pot duce la propunerea facuta de acel serviciu social unei instante de a fi luati copiii din familie", a precizat directoarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie.

Ciolos, despre ce poate face pentru copiii romani luati de serviciile sociale din Norvegia

De asemenea, Avocatul Poporului, institutie condusa de Victor Ciorbea, s-a autosesizat in cazul serviciilor sociale norvegiene, care sunt acuzate ca au luat abuziv copiii unei familii romane, si a cerut clarificari Ombudsman-ului National al Regatului Norvegiei si Ombudsman-ului Copilului din acelasi stat.

In plus, mai multi senatori ii cer premierului Dacian Ciolos sa dea statul norvegian in judecata la CEDO. In paralel, presedintele Camerei Deputatilor a discutat cazul cu ambasadorul Norvegiei in Romania.

Copiii sunt ai familiei Bodnariu, formata dintr-un inginer IT roman, care traieste in Norvegia, si sotia acestuia, norvegianca, Ruth Johanne Bodnariu, asistenta medicala. Cei doi au intrat in autentia autoritatilor dupa ce doi dintre copii, cei mari, doua fete, au spus ca primesc corectii fizice acasa.

Protest in fata Ambasadei Norvegiei, dupa ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv copiii unei familii de romani

Decizia serviciilor sociale norvegiene a starnit un val de proteste. Cateva sute de persoane au cerut, in intreaga tara, ca micutii sa se intoarca inapoi in familie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#copii Bodnariu Norvegia tutela unchi , #romani Norvegia