Ziare.com

Peste 50% dintre medicii romani au mai mult de 50 de ani

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 08:37

   

Peste 50% dintre medicii romani au mai mult de 50 de ani
57% dintre medicii romani au peste 50 de ani, 27% au intre 40 si 50 de ani, iar 16% au pana in 40 de ani. Intrebarea este: ce se va intampla peste 10-15 ani?

"Ne vor trata politicienii, care au dat ordine de reducere a bugetului pentru sanatate si care au determinat o migratie masiva a medicilor in strainatate. Dintre cei 6.000 de medici care au plecat in ultimii trei ani, 80% sunt medici tineri, cu varste de pana in 40 de ani. Daca nu se iau masuri, vom avea o problema foarte mare peste sapte-opt ani", a declarat pentru Business Standard Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Astarastoaie afirma ca deficitul de medici specialisti se resimte mai ales la tara, dar chiar si in orasele centre universitare, unde concentratia de medici este de trei ori mai mare decat media pe tara.

Sistemul de sanatate autohton functioneaza doar cu 34% din media personalului necesar pentru a acorda asistenta medicala, potrivi informatiilor oferite Cegedim.

"Corpul medical romanesc este subdimensionat. Pentru a ajunge la media Uniunii Europene in ceea ce priveste personalul calificat superior raportat la mia de locuitori, este necesara aproape o triplare a numarului de specialisti romani, iar numarul farmacistilor ar trebui suplimentat cu inca o treime", explica Petru Craciun, director general Cegedim.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Concluzia

Restul de medici sub 40 de ani nu exista ! Insemana ca au emigrat ! Peste 10-15 ani romanii vor fi operati de doctori care au Parkinson !

 

 

crima in sistemul sanitar

De ce sa stea. Spitalele publice conduse toate PDL au primit deja anuntul de 4 zile concediu fara plata. Aici ai spitale publice de urgenta, turnatoria din sistemul sanitar cu activitate 24/24 ore si cu personal existent 50% din necesar UE si cazurile cele mai grave. Culmea ca au contract cu casa de asigurari nu sunt bugetare! Acum 1 luna de zile aceste spitale sunt debusolate.Trebuie sa plece pe rand jumatate din personal cate o saptamana! Cu cine acopera serviciile ca sunt specialitati care au jumatate din necesarul de personal. ATI-ul care este in groapa in toata tara, neurochirurgia ,Chirurgia toraco-pulmonara, chirurgia vasculara. Banii se duc la gaurile bugetului. De ce nu anunta Boc ca se inchid o luna jumatate din capacitatea spitalelor! Sa anunte prostimea ca sa nu faca iar doctorii responsabili de crima lor politica organizata

 

 

mafia politica sanitara, un carusel al ***

De 20 de ani, guvernele s-au sters pe picioare cu doctorii romani:ei au fost coada de topor a mafiilor politice ,a natiunii, prosti, patiti cei mai prost dintre bugetarii si evident spagarii natiunii.Acum e la fel! se pleaca acum si peste 50 de ani cu succes pentru ca daca un doctor mai are 10 ani pana la pensie, merita sa plece si in toata lumea sunt posturi destule si bine platite la cei care respecta viata poporului lor si isi respecta doctorii!trebuie sa ne respectam viata si doctorii si sa obligam statul roman sa faca acest lucru!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor