De ce iubesc strainii Romania? Pentru fetele frumoase, horinca, Hagi, Coanda, mici, Sighisoara...

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 09:31
6693 citiri
De ce iubesc strainii Romania? Pentru fetele frumoase, horinca, Hagi, Coanda, mici, Sighisoara...
Foto: Facebook/LSRS

In timp ce multi se plang si critica Romania si pe romani dintr-o pleiada de motive - coruptie, ca suntem o tara de plagiatori, niste egoisti carora nu le pasa de nimeni si nimic, ultimii din Europa la tot ce misca, fara drumuri si canalizare - cativa tineri inimosi, care isi iubesc tara, au vrut sa scoata in fata partile bune ale Romaniei si poporului sau.

Alla si Elena, doua romance care studiaza la Moscova si membre a filialei din capitala Rusiei a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, au gasit in ochii strainilor cateva motive pentru care merita sa iubim Romania.

Fetele au fotografiat si apoi au postat pe un site de socializare mai multe poze in care tineri de peste treizeci de nationalitati tin veseli in mana un carton pe care au scris, frumos si simplu, de ce iubesc ei Romania.

Toti au motivele lor, care de care mai variate. Pentru Anton din Rusia, motivul este fara doar si poate ca vecina putin mai indepartata de la vest este patria lui Dracula, iar legendele acestui taram au inspirat celebra carte a lui Bram Stoker. Pentru o tanara mama din Columbia si fiica ei de cativa anisori motivul tine de faptul ca in Romania toata lumea are acces la educatie.

Nikola din Macedonia si Carlos din Spania cred ca romancele stiu sa se distreze cel mai bine, iar Mamaia este o veritabila versiune a celebrei statiuni Ibiza, celebra in toata lumea pentru distractiile cele mai nebunesti. Tot frumusetea romancelor este apreciata si de catre un tanar din tara vecina, Ukraina. Lui Jose din Guatemala ii place tara noastra pentru cu totul altceva - si asta pentru ca in fotbal, Romania este sinonima cu Gica Hagi.

In ochii unei tinere din Indonezia, Romania, cu sutele sale de castele ca din povesti, este locul in care te poti simti ca o adevarata printesa, in timp ce un coreean este ferm convins ca aici se gasesc cele mai frumoase locuri din Europa. La aceasta se adauga si adrenalina pe care o ai atunci cand sofezi pe Transfagarasan, o experienta demna doar de cea din Fast and Furious - este de parere un tanar din Turcia. Si nu in ultimul rand, pentru ca aici este Sighisoara, locul care, in opinia a doi ciprioti, este poarta catre Evul Mediu...

Unora insa le place Romania pentru delicioasele bucate si bauturi traditionale. Finlandezul Lauri crede ca aici este singurul lor unde mananci frigarui, mici si jumari la aceeasi masa.... si unde, asa cum spune Sarkhan din Azerbaidjan, poti servi mamaliga la micul dejun, pranz si cina (!). Dar nici cu bauturile nu stam mai prejos - si asta pentru ca, asa cum apreciaza un tanar panamez - avem cele mai bune licori din lume: tuica, horinca si rachiul.

Unii pun aprecierea fata de Romania pe seama contributiei pe care savantii romani au avut-o la dezvoltarea stiintei si a unora dintre simbolurile lumii. Spre exemplu, Arnaud din Franta stie ca Gustav Eiffel a construit turnul emblema care ii poarta numele impreuna cu romanul Gheorghe Paulescu, in timp ce armeanul Grisha considera ca Vuia, Coanda si Vianu au deschis calea omenirii catre cucerirea vazduhului.

Tanarul chinez Lee Ann tine mandru cartonul in mana pe care scrie ca Nicolae Milescu a fost printre primii care au scris despre viata in China, iar asta in timp ce indianul Dishanin anunta ca descoperirile medicale ale doctorului Cantacuzino au salvat omenirea de holera. Pentru un tanar sarb, Romania este un bun vecin, iar doi studenti din Venezuela ii admira pe romani ca au reusit sa isi pastreze identitatea in ciuda provocarilor la care au fost supusi de-a lungul istoriei.

In fine, Olgai din Rusia ii place Romania deoarece aici poti asculta cel mai vesel cantecel, si anume Ta-Ta-Ta, Caprita Ta - interpretat, potrivit unei tinere palestinience - in cea mai frumoasa limba din lume.

Fara doar si poate exista si un alt motiv pentru care sa merita sa iubim Romania - si anume hora - care, asa cum spune Jose din Chile, este mai buna decat o ora de exercitii intense la sala de sport.

Pozele si mesajele tinerilor straini privind Romania sunt disponibile pe Facebook LSRS.

Pe 1 Decembrie LSRS Filiala Rusia iti aduce, de la oameni din intrega lume, 30+ motive sa iubesti Romania. La multi ani!

Posted by LSRS Rusia on Monday, November 30, 2015

Manuela Mot

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#1 decembrie straini Romania, #straini iubesc Romania , #romani