De la cititori: Aruncati calculatoarele pe geam!

Luni, 30 August 2010, ora 15:40
3334 citiri
De la cititori: Aruncati calculatoarele pe geam!

Chiar am fost naiva cand, cu niste ani in urma, am aflat ca se vor gasi calculatoare in toate institutiile si-n toate birourile.

Imi imaginam atunci ca vom termina cu cozile, ca ne vom rezolva mai repede si relaxat problemele care ne aduc pe la usile institutiilor statului si ca nu vor mai fi necesare atatea adeverinte si copii si acte peste acte in conditiile in care toate datele personale se vor gasi stocate in calculator.

As! Da' de unde? Cum sa se poata la noi asa ceva? Trebuie sa faci coada la ghisee, este nefiresc sa nu fie asa daca esti roman, trebuie sa te uiti in gura functionarei cum tacticos si fara graba isi soarbe si ultima picatura de cafea, in timp ce-i aminteste sotului, la telefon, sa nu uite sa cumpere ciuperci pentru masa de seara.

Daca ar fi asa cum mi-am imaginat eu, daca s-ar vrea exploatarea la maximum a calculatorului si Internetului, atunci multi functionari ar ajunge someri si nu acesta este interesul lor.

Si nici interesul guvernantilor care ne tot promit reforme, nu exista cu adevarat, interes de a mai scurta din coada birocratiei si statul la coada la ghisee al romanilor. Un calculator cu Internet folosit la intreaga lui capacitate ar inlocui cativa functionari si ar scuti multe drumuri plus ar economisi bani la buget. Dar nu se vrea.

Si acum, iaca pozna, cu artistii deveniti impozabili, asa, pe nepregatite... Pe la TV-uri se spune ca ar fi vreo 500.000 de artisti si oameni de cultura care abia asteapta sa fie impozitati... Si tot de pe la TV-uri am inteles ca toti acestia merg, clai peste gramada, la un singur ghiseu dar nu cred ca-i asa. De asta s-a ajuns ca unii mai indrazneti ori mai obraznici sa strige ca se simt umiliti.

Pai, de ce se simt umiliti? Ca trebuie sa stea la coada - romanii au vocatia cozilor totusi... ori ca trebuie sa plateasca niste taxe de care pana de curand au fost scutiti exact ca manelistii? Eu cred ca din cauza manelistilor se simt umiliti oamenii de cultura de la noi si artistii dar cei mai umiliti se simt cei care-s artisti-parlamentari... Pana au fost alesi nu s-au sfiit sa stea chiar si la masa cu alegatorii, oameni simpli, dar sinceri, naivi si cu suflet mare. Acum, ca sunt sus, se simt umiliti sa stea alaturi de aceiasi si sa faca coada umar la umar cu ei.

Bulibaseala, mare bulibaseala in conditiile in care avem tot ce ne trebuie ca sa nu se mai stea la coada, ca unii sa nu se mai simta umiliti si sa intre in greva fiscala si altii sa nu mai ameninte cu darea in judecata a statului, a ministrilor, a vremurilor pe care le traim.

Asta e marea bulibaseala in care traim de 20 de ani. Bulibaseala, haos, harababura! Ii pasa cuiva?...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plata contributii sociale, #retea informatica romania, #eromania retea, #coada ghiseu administratie , #romani