De la cititori: Romanii lupta cu morile de vant

Joi, 01 Iulie 2010, ora 14:03
2144 citiri
De la cititori: Romanii lupta cu morile de vant

Dupa decizia CCR de saptamana trecuta, cum ca micsorarea pensiilor cu 15% si recalcularea pensiilor magistratilor sunt neconstitutionale, Guvernul Boc a adoptat masura disperata, ori mai bine zis disperanta, a cresterii TVA-ului de la 19 la 24%, in speranta de a strange la bugetul de stat ceva banuti.

Pai, pana acum, ce-ai facut, mai Guvernule? De ce n-ai strans bani la buget? Nu stiai din 2008 ca vine criza? Sau chiar de cand i-a pocnit pe americani? Ce credeai, ca noi suntem mai cu mot si scapam?

Iata ca, drept urmare a nepasarii colective a politicienilor nostri, azi suntem fruntasi, printre tarile UE, dar nu la cresterea nivelului de trai sau cresterea salariului minim, ci la majorarea TVA cu 5 procente, fata de celelalte 4 tari europene, Spania, Finlanda, Grecia si Portugalia, care au crescut TVA-ul cu 1-2 puncte.

Si, tine minte, grecii, cei mai amarati din astea 4 state, care cica au situatia cea mai delicata din UE, in momentul actual, au salariul minim undeva in jurul a 700 euro, pe cand la noi salariul minim abia sare de 150 euro!

La nivelul cetateanului de rand, TVA marit inseamna, pe scurt, cresterea preturilor si scaderea puterii de cumparare. Adica vom merge in supermarketuri si ne vom uita bine in portofel si pe rafturi, inainte de a pune ceva in cos. Nu vom mai avea bani pentru a ne imbraca si nici pentru concedii ori alte luxuri din astea.

Bugetarii vor avea viata cea mai grea, ca Boc a avut grija mare de profesorii care formeaza viitorul tarii si de medicii care salveaza vieti, si le-a taiat salariile. Iar pensionarii, nu cei cu "pensii nesimtite", ci cei care topaie de bucurie ca nu li s-au micsorat pensiile, vor fi ingroziti sa constate nu vor trai bine, pentru ca toate vor fi mai scumpe, mai ales odata cu venirea iernii, cand vor creste si cheltuielile cu intretinerea locuintelor. Si fereasca Dumnezeu sa mai fie careva si bolnav in conditiile astea!

Multe firme vor inchide, ca si asa platesc forfetare si alte taxe exagerate, iar somajul va creste. Asta nemaipunand la socoteala reducerile de salarii si concedierile care se anunta in sectorul bugetar! Inflatia va urca spre 10%, prognozeaza specialistii.

Si, mai rau, tot din cauza situatiei politico-economice, euro a lovit tare in leu, ducand cursul spre 4,4 lei pentru un euro.

Ia ghici ce vor face investitorii straini in acest caz? Isi vor lua talpasita! Isi vor muta business-urile la bulgari sau in alta parte, pentru ca aici nu mai este de stat, nenica! Iar cine ramane, sa vezi evaziune fiscala ce-o sa faca!

Guvernul asta ne ingroapa de tot... TVA-ul marit si celelate masuri de austeritate duc Romania spre prapastie!

Si daca nu s-au mai redus pensiile, s-a gandit Boc sa nu mai perceapa nicio taxa de solidaritate de 50- 200% din impozit, pentru cei care detin in proprietate mai multe case sau cladiri, asa pentru "restabilirea echilibrului". Pai cum sa-i punem pe bogatani sa dea bani la bugetul de stat? Ei trebuie sa goleasca visteria statului, ca doar asa si-au facut vile in tara si peste hotare si si-au scolit odraslele ignorante la cele mai renumite scoli de afara!

Iar, ca sa ne puna capac, dupa ce ca suntem furati, jefuiti de catre cei pusi, din pacate, de noi acolo unde sunt, vremea rea ne da si ea o palma: ape revarsate, case daramate, 22 de morti, oameni luati de viituri, peste 7.000 de persoane evacuate, sate si drumuri distruse...

Si mai are tupeu Dan Diaconescu, cand romanii sunt la limita saraciei sau si-au pierdut agoniseala de-o viata, sa declare ca salariul sau lunar este de 100.000 euro? Cine ii plateste lui atata banet? Salariul este pe cartea de munca? Plateste toate taxele la stat? Cati alti de Dan Diaconescu, aflati in topul Forbes, ne privesc nepasatori si aroganti de sus? Si pana cand?

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#romani masuri austeritate, #legi austeritate, #salariu Dan Diaconescu , #romani