Discovery: Peste jumatate dintre romance, fericite cu viata lor

Luni, 08 Iulie 2013, ora 18:17
2591 citiri
Discovery: Peste jumatate dintre romance, fericite cu viata lor
Foto: stellarmd.com

Mai mult de jumatate dintre femeile din Romania sunt fericite cu viata pe care o au, se arata intr-un sondaj recent realizat de Discovery Networks, in mai multe state din Europa, inclusiv in tara noastra.

Studiul despre principalele surse ale fericirii in randul femeilor a scos la iveala faptul ca atitudinea fata de viata este cel mai important factor al bucuriei, potrivit Realitatea Tv.

Astfel, 65% dintre femeile fericite din Romania sustin ca sunt increzatoare in propriile forte si ca detin controlul asupra vietii lor. Totusi, 51% dintre romancele cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani au marturisit ca le este greu sa faca cele mai bune alegeri pentru a fi fericite, din cauza lipsei de echilibru interior in ceea ce priveste cariera, relatia amoroasa sau situatia financiara.

Romanii, mai fericiti decat francezii, dar mai nefericiti decat moldovenii

In ceea ce priveste relatia amoroasa, cele mai fericite femei sunt cele casatorite, in proportie de 46%, urmate de cele care se afla intr-o relatie de concubinaj, 40%, cele mai putin fericite fiind romancele care au o relatie stabila, insa nu locuiesc impreuna cu partenerul - 32%.

De asemenea, rezultatele studiului au mai dezvaluit ca romancele multumite de modul in care arata sunt mai fericite. Sondajul se refera la imaginea fata de sine si nu la anumite standarde universale de frumusete. Femeile sustin ca sanatatea este mai importanta decat frumusetea pentru o viata fericita, in toate tarile in care a fost realizat sondajul, cea mai mare proportie fiind in Romania (98%), urmata de Italia (97%) si Polonia (94%).

Unul din trei romani este implinit si echilibrat. Unu din cinci e nevoias - studiu

Totodata, romancele care cresc un copil alaturi de un partener sunt mai fericite, in proportie de 46%, decat cele care trebuie sa-si ingrijeasca singure copiii - 38%. Sondajul a avut la baza 5.500 de femei, cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, din 11 tari din Europa, Rusia si Africa de Sud. Cercetarea a fost realizata in a doua jumatate a anului 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#femei fericite Romania, #romance fericite, #femei fericire Romania, #atitudine viata femei, #fericire femei , #romani