Doi alpinisti romani vor sa cucereasca varful Tharpu Chuli din Himalaya

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 21:16
2607 citiri
Doi alpinisti romani vor sa cucereasca varful Tharpu Chuli din Himalaya
Foto: Arhiva

Avocatul Cristian Niculescu Tagarlas, presedintele Fundatiei ASSOC Baia Mare, si Florian Salajeanu, vor fi, intre 18 aprilie - 10 mai, intr-o expeditie in muntii Himalaya, unde vor incerca sa cucereasca varful Tharpu Chuli (5.790 metri).

Cei doi sunt alpinisti amatori, iar Florian Salajeanu se afla la prima tentativa de escalada, in timp ce partenerul sau, Tagarlas, a mai urcat anul trecut pe Varful Kilimanjaro din Africa. Tagarlas si Salajeanu vor duce cu ei in varful Tharpu Chulul steagul municipiului Baia Mare.

In prima zi, cei doi se vor intalni in capitala Nepalului, Kathmandu, cu alpinistii Cosmin Andron si Cristina Pogacean, urmand ca in cea de-a doua zi a expeditiei sa zboare din Nepal in localitatea Pokhara. De acolo, drumul va fi continuat cu automobilul pana la Nayapul (New Bridge) si apoi pana la Tikhedhunga (1.495 metri).

Potrivit organizatorilor, alpinistii Andron si Pogacean ii vor insoti pe tot traseul pe cei doi alpinisti amatori. In a treia zi, programul prevede ascensiunea la o altitudine de 2.850 de metri in Ghorepani, noaptea urmand a fi petrecuta la cabana. In urmatoarea zi, alpinistii vor face o excursie la Poonhill (3.232 metri), de unde vor admira rasaritul soarelui peste crestele alpine inalte.

In urmatoarele patru zile, alpinistii romani isi propun sa ajunga la baza varfului Tharpu Chuli, iar noaptea si-o vor petrece in cort. In ziua a 9-a a escaladei, Cristian Niculescu Tagarlas si Florian Salajeanu, impreuna cu cei doi alpinisti care ii vor insoti, isi propun sa se aclimatizeze in tabara de baza, iar o zi mai tarziu sa ajunga la altitudinea de 5.200 metri, in tabara avansata.

Pe 28 aprilie, acestia vor urca timp de 7 ore pana in varf, dupa care se vor reintoarce la tabara de baza. In cea de-a 12-a zi a expeditiei, Tagarlas si Salajeanu se vor desparti de Cosmin Andron si Cristina Pogacean, care vor incepe sa caute drumul spre Gandharva Chuli pentru a-si stabili acolo o baza.

Expeditia celor doi alpinisti amatori va continua cu alte patru zile in care isi propun sa se intoarca la Pokhara, iar de acolo la Chraundi pentru o zi de rafting pe raul Trishuli.

Ultimele doua zile ale expeditiei sunt alocate vizitarii unor manastiri budiste.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alpinisti romani Tharpu Chuli, #aplinisti romani Himalaya , #romani