Fetita-mama a Romaniei, cea mai citita stire pe BBC

Sambata, 28 Iunie 2008, ora 09:45
5598 citiri
Fetita-mama a Romaniei, cea mai citita stire pe BBC

Parintii fetitei de 11 ani care a ramas insarcinata dupa ce unchiul sau de 19 ani a violat-o nu si-au schimbat hotararea de a pleca in Marea Britanie desi Comisia de ancheta a hotarat ca minora poate face avort si in tara.

"Plecam marti. Avem deja biletele de avion si pasapoartele. Trebuia de la inceput sa ne lase sa faca avort aici. Am umblat degeaba prin spitale", a explicat Florin V., tatal copilei din Neamt insarcinate.

El a fost vineri cu fata la Directia pentru Protectia Copilului Neamt, unde minora a fost testata psihologic. "A desenat niste copaci pe niste foi. E la fel de trista ca nu mai poate sa se joace cu ceilalti copii, ca se uita ciudat la ea", a precizat Florin V.

In ciuda hotararii parintilor, localnicii si preotul din satul natal al fetitei insarcinate in urma unui viol sustin ca aceasta ar trebui sa pastreze copilul. Timp de patru zile, preotul din comuna a mers acasa la parintii fetei pentru a-i convinge sa renunte la avort.

"Nu vor sa cedeze nicicum. Tatal fetei a zis ca, daca se naste copilul, este in stare sa-l ucida pe cumnat, baiatul de 19 ani care a violat-o pe fata, dar si pe prunc", a povestit Mihai Popa, preotul din comuna Piatra Soimului.

Tragica poveste a minorei de 11 ani, plimbata de autoritatile romane pe sananatea ei, si decizia autoritatilor romane de a permite avortul peste limita impusa de lege a fost, vineri, cea mai citita stire de pe site-ul BBC in America de Nord.

Aceeasi stire a starnit interes si in Asia (locul 1), Europa (locul 2), Australia (locul 3) sau Africa (locul 4). La nivel global, din punctul de vedere al numarului de accesari, povestea romancei se situa pe locul 9.

Fata din Neamt nu este un caz unic in Romania. Alte zeci de fete din Modova au devenit mame inainte de varsta de buletin. Ieseanca Ana B. a nascut-o pe Jessica anul trecut, cand avea doar 12 ani. Dimineata merge la scoala, iar seara e cea mai buna mamica din lume, scrie Adevarul.

Desi la doar 13 ani are si indatoriri de mama, asta nu a oprit-o pe minora sa fie premianta. "Muncesc si eu, si tata, si mama. Ne e greu, dar nicio secunda nu ne-a parut rau ca o avem pe Jessica. Vreau sa o ajut pe sora mea cat mai mult pentru ca invata bine si spune ca se va face psiholog", a marturisit fratele fetei.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#sarcina, #viol, #Marea Britanie, #avort, #fetita, #Neamt, #minora, #unchi, #11 ani , #romani