Fumatul in masina, in prezenta minorilor, ar trebui interzis - sondaj

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 15:04
1861 citiri
Fumatul in masina, in prezenta minorilor, ar trebui interzis - sondaj
Foto: Arhiva

La inceput, s-au interzis reclamele televizate la tigari, apoi fumatul a fost interzis in spatiile publice, iar urmatoarea masura ar trebui sa fie interzicerea fumatului in masina, in prezenta unui minor, sunt de parere cititorii Ziare.com.

Astfel, 67,26% din cititorii nostri considera ca adultii nu ar trebui sa fumeze in interiorul masinii, daca in automobil se afla si un minor, arata un sondaj recent.

Totodata, 28,34% dintre respondenti sunt de parere ca masura de interzicere a fumatului in masina ingradeste libertatea fumatorilor, in timp ce 4,40% nu sunt interesanti de acest subiect.

La sondaj au participat 4.185 de persoane, in perioada 8- 14 martie.

Ar trebui interzis fumatul in masina, in prezenta minorilor? - Sondaj Ziare.com

Potrivit unui studiu recent, publicat de Ministerul Sanatatii, unul din trei romani - 6,4 milioane de persoane - a fost expus, acasa, sau in masina, anul trecut, fumului de tigara.

Totodata, una din cinci persoane a observat ca se fumeaza in cladiri guvernamentale, un roman din zece a remarcat ca se fumeaza in institutiile medicale, o persoana din patru spune ca se fumeaza in scoli, iar unul din doi romani a precizat ca tigarile sunt prezente in universitati.

Acum, Ministerul Sanatatii propune interzicerea fumatului in masina, daca in autoturism se afla copii.

Astfel, autoritatile vor ca pasagerii din masina - indeosebi copiii, ale caror sisteme respiratorii sunt mai fragile - sa nu fie supusi fumatului pasiv.

Despre fumat, pro si contra

Nefumatorii se simt agresati de cei care isi aprind cate-o tigara si se considera victimele celor din urma. Pe de alta parte, pe fumatori, simpla idee ca s-ar putea interzice fumatul in masina ii face sa tremure si sa isi imagineze ca drumul spre serviciu ori plimbarile cu automobilul nu vor mai fi niciodata la fel.

Nefumatorii nu mai vor sa suporte fumurile altora, ca hainele sa le miroase scrumiera ori sa tuseasca constant - nu pentru ca ar dori sa sublinieze ca urmeaza sa spuna ceva de maxima importanta nationala - ci pentru ca se ineaca de la fum. De cealta parte, fumatorii se simt discriminati ca sunt izolati, in localurile publice, in spatii special amenajate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#fumat masina minori, #interzicere fumat masina , #romani