MAE atentioneaza soferii romani sa circule cu atentie in Ungaria

Duminica, 23 August 2009, ora 15:26
2170 citiri
MAE atentioneaza soferii romani sa circule cu atentie in Ungaria

MAE a transmis duminica o atentionare catre romanii care calatoresc cu autovehicule in Ungaria, cerandu-le sa nu circule cu viteza, sa se odineasca si sa aiba asigurare, amintind ca sase concetateni au murit si alti 19 au fost raniti de la inceputul lunii in accidente rutiere in tara vecina.

"Atragem atentia cetatenilor romani ca zonele in care au fost inregistrate tragicele evenimente sunt autostrazile M1, M5 si M7, precum si drumul national 4", avertizeaza MAE, care subliniaza, de asemenea, ca Ministerul, prin misiunile sale diplomatice si oficiile consulare, nu poate acorda ajutor financiar pentru transportul in tara al autovehiculelor avariate.

Ministerul Afacerilor Externe isi manifesta ingrijorarea in legatura cu numarul tot mai mare de accidente rutiere care au loc in aceasta perioada in Republica Ungara si in care sunt implicati cetateni romani, se arata intr-un comunicat.

Numai de la inceputul lunii august si pana in prezent, sase cetateni romani si-au pierdut viata, iar alti 19 cetateni romani au fost raniti in aceste accidente rutiere care au loc din cauza oboselii, a neatentiei soferilor, a vitezei excesive si a depasirilor riscante.

Ministerul de Externe recomanda cetatenilor romani ca, in cazul in care au fost implicati intr-un accident rutier, sa contacteze misiunea diplomatica si oficiile consulare ale Romaniei, pentru a solicita asistenta, dar atrage atentia ca este vorba doar de asistenta consulara necesara in astfel de situatii.

De asemenea, MAE recomanda soferilor romani sa nu paraseasca locul accidentului si sa colaboreze cu autoritatile locale.

"Atunci cand plecati la drum cu un autovehicul va recomandam sa nu renuntati la popasurile periodice pentru odihna si sa nu mariti viteza incercand sa castigati timp pentru a ajunge la destinatie.

Recomandam cu insistenta cetatenilor romani sa nu plece la drum in afara granitelor Romaniei fara a avea incheiate asigurarea medicala, de viata si de calatorie", mai spune MAE.

Ministerul de Externe difuzeaza contactele Ambasadei Romaniei la Budapesta si cele ale Consulatului General al Romaniei la Szeged, carora cetatenii romani li se pot adresa in cazul unor probleme:

Ambasada Romaniei in Republica Ungara

Adresa: 1146 Budapest, Thokoly ut 72.

Telefon: 00-36-1-384-8394; 00-36-1-384-7689, 00-36-1-384-69.41

Mobil: 0036-30-535-69-12

Fax: 00-36-1-384-5535

Site Web: http://budapesta.mae.ro/ (http://budapest.mae.ro)

E-mail: postmaster@roembbud.axelero.net

Sectia consulara

Telefon: +36-1-220 16 66; +36 384 76 89

Consulatul General al Romaniei la Szeged

(Romania Fokonzulatusa)

Adresa: Kelemen utca 5, 6720, Szeged

Telefon: (00-36-62) 42.44.30

Tel/Fax: (00-36-62) 42.44.29

Telefon situatii de urgenta: 0036-306.777.980

Web: http://szeged.mae.ro

E-mail: postmaster@consgenrom.axelero.net

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#accidente romani Ungaria, #MAE avertisment circulatie Ungaria , #romani