Micii nostri cei de toate zilele (Opinii)

Vineri, 03 Mai 2013, ora 22:32
3256 citiri
Micii nostri cei de toate zilele (Opinii)
Foto: foodstory.ro

O informatie umbla de cateva zile pe televiziunile de stiri si este dezbatuta pe toate fetele: de la 1 iunie se vor interzice micii in Romania, pe motiv de bicarbonat de sodiu.

Inteleg ca stam jalnic la Sanatate, la Educatie, la infrastuctura rutiera, la birocratie, dar sa ne loveasca infumuratii astia de europeni taman acolo unde ne doare mai rau?

La micul nostru popular, la micul nostru cel de toate serbarile campenesti, la micul care se asorteaza perfect cu iesirea la iarba verde, cu maioul din plasa, cu lantoiul gros atarnat peste tricou, cu berea la halba sau pet...

Vor sa-l lase fara bicarbonat de sodiu, ingredientul fara de care micul nu mai e mic.

Si acum, ce-i de facut? Zice-se ca producatorii autohtoni au fost luati prin surprindere, ca ar fi putut evita situatia daca ar fi trecut bicarbonatul de sodiu in reteta traditionala.

Nici nu vreau sa-mi imaginez cata tristete ar genera disparitia prafului alb din tocatura... Am indurat atatea umilinte, am trecut peste jigniri ale suratelor din Uniune, peste tratamente presarate cu dispret, dar totul are o limita.

Pana aici! Cand e vorba de micii nostri, care ne-au fost alaturi la bine si la greu, ne facem foc!

Nu sunt ipocrit, nu spun ca nu-mi plac micii, dar vestea nu m-a speriat, pentru ca sunt sigur ca ai nostri vor reusi sa fenteze directiva, astfel ca bicarbonatul de sodiu sa nu paraseasca micii pe vecie. Asa ca, fiti linistiti: micul va ramane cu tot cu bicarbonatul de sodiu.

Dar am o nedumerire: micul nu intra in gura delicata a doamnei Merkel, dar nu inteleg ce are dl Barroso cu micii? Cu riscul de a fi banuiti de o noua lovitura de stat, il rog pe Barroso sa nu se atinga de mici.

Revenind insa la tonul serios, pe mine altceva ma intriga: indarjirea cu care se dezbate probelma, in conditiile in care in Romania avem o multime de lipsuri.

Avem legi ce contrazic orice logica elementara, circulam pe niste insiruiri de gropi numite sosele, avem taxe aberante, spitale in care te imbolnavesti, n-avem leacuri pentru bolnavi, si cate si mai cate, si ne frige grija pentru bicarbonatul din mici.

Asta e directiva care ne sperie, care ne da cosmaruri. Lipsurile, cu adevarat (nu ca nu le-am sti), nu ni le semnalizeaza vreun european oripilat, cu toate ca ele sunt vizibile si enervante. A ramas bicarbonatul de sodiu!

Asta a ramas, cum se spune, oaia neagra in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scandal mici Romania, #bicarbonat sodiu mici, #reteta mici Romania , #romani
Comentarii