Musulmanii romani avertizeaza: Modificati legislatia, pentru a preveni orice problema pe viitor

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 18:48
8522 citiri
Musulmanii romani avertizeaza: Modificati legislatia, pentru a preveni orice problema pe viitor
Foto: Arhiva Ziare.com

Muftiul Iusuf Muurat avertizeaza ca se inmultesc misionarii religiosi si lacasurile de cult neavizate de Muftiat in Romania.

Muurat sustine ca e necesara modificarea de urgenta a legislatiei pentru a se evita incidente nedorite, informeaza Ziua de Constanta.

Muurat a aratat ca in tara noastra vin dinspre Franta, Marea Britanie si Germania misionari religiosi care predica despre o alta abordare a islamului decat cea traditionala in moschei si geamii neavizate de Secretariatul de Stat pentru Culte. Numai in Bucuresti ar exista cel putin 16 lacasuri de cult si sase fundatii musulmane care nu au avize de la Muftiat, singura institutie recunoscuta oficial de stat ca reprezentant al comunitatii musulmane din Romania.

Reactia muftiulului Muurat Iusuf, dupa protestul cu porci pe terenul viitoarei moschei (Video)

Liderul comunitatii musulmane avertizeaza ca la Secretariatul de Stat pentru Culte nu mai functioneaza de doi ani nicio comisie care sa avizeze infiintarea de lacasuri de cult.

"Am fost profund afectati de ceea ce s-a intamplat la Paris atat la inceputul acestui an, cat si in urma cu cateva zile. Noi suntem musulmani, suntem nascuti si crescuti aici, in Dobrogea, si nu vrem sa fim blamati pentru ceea ce s-a intamplat acolo. Eu sunt convins ca in Romania nu vor fi asemenea atentate ca in Paris, dar este mai bine sa suflam si in iaurt, cum se spune. E necesara reglementarea anumitor legi pentru a preveni orice probleme pe viitor.

Exista in continuare fundatii care se infiinteaza dupa ce obtin aviz ca pot desfasura activitati culturale dar, ulterior, ele desfasoara si activitati religioase, cu toate ca nu au aviz si astfel de activitati. In momentul de fata, chiar si in Constanta exista doua geamii care functioneaza fara a avea avizul Cultului Musulman din Romania. Una se afla in zona Delfinariu, iar cealalta, in zona Garii. Noi nu stim ce predici se tin acolo.

Tocmai de aceea, ne dorim armonizarea legii, deoarece vrem sa prevenim o infiltrare care ar afecta credinta musulmanilor din Romania. Incercam sa evitam situatii in care musulmanii romani ar putea fi influentati de idei islamice negative. Dobrogea este un model unic si asa trebuie pastrat si promovat", a aratat muftiul Iusuf Muurat.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania (UDTTMR) si Uniunea Democrata Turca din Romania (UDTR) solicita autoritatilor romane ca, in aceasta perioada tensionata la nivel international, sa acorde o mai mare atentie problemelor cu care se confrunta si comunitatea musulmana din Romania si care, odata scapata de sub control, ar putea avea repercusiuni asupra intregii societati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#muftiu roman avertisment moschei, #muftiu Romania predicatori straini , #romani