Ziare.com

Noaptea Europeana fara Accidente, in Bucuresti si Constanta

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 23:32

   

Noaptea Europeana fara Accidente, in Bucuresti si Constanta
Romania participa in acest weekend, mai exact in noaptea de sambata spre duminica, la "Noaptea Europeana fara Accidente" (European Night Without Accidents), eveniment care se organizeaza simultan in 27 de tari europene.

In Romania, care participa pentru a patra oara la "Noaptea Europeana fara Accidente", politia rutiera va organiza actiuni preventive pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Constanta, la care vor participa, pe langa politisti rutieri si membri ai Asociatiei Siguranta Auto, organizatii nonguvernamentale si voluntari, potrivit unui comunicat al Politiei Romane remis, vineri, Ziare.com.

Bazele evenimentului "Noaptea Europeana Fara Accidente" au fost puse ca urmare a unei observari atente a evolutiei ascendente a numarului de accidente din Europa, in care au fost implicati tineri, urmare a conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului.

Conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie rutiera, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele, punand astfel in pericol siguranta participantilor la trafic.

"Noaptea Europeana Fara Accidente" (European Night Without Accidents), care se desfasoara in a treia saptamana a lunii octombrie, a devenit o traditie europeana inca din anul 1995.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor