Noile generatii sunt cele mai vulnerabile la propaganda anti-occidentala

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 22:02
5006 citiri
Noile generatii sunt cele mai vulnerabile la propaganda anti-occidentala

Noile generatii sunt cele mai vulnerabile la propaganda anti-occidentala, iar in Romania, in ultimii ani, a scazut transmiterea de mesaje pozitive prin intermediul media despre Occident si SUA, insa predomina perceptia ca NATO este mai puternica decat Rusia, releva o prezentare intitulata "Propaganda anti-occidentala in Romania", realizata de Centrul pentru promovarea Participarii si Democratiei (CPD) din cadrul SNSPA.

Aceasta prezentare, pe tema relatarilor anti-occidentale in media online din Romania in 2017, cu accent pe aspectele legate de securitate si militare, a fost facuta la cea de-a doua Conferinta de Securitate de la Bucuresti, care a avut loc in perioada 28-30 septembrie.

Potrivit sursei citate, sunt patru elemente de luat in considerare. Noile generatii, tinerii, sunt mult mai interesati de Rusia decat de Statele Unite, iar Occidentul nu mai reprezinta o singura voce, ci sunt mai multe influente asupra romanilor: SUA si UE sunt percepute diferit. Retelele de socializare si noile mijloace media au dus la un impact mai scazut al mass-media clasice asupra tinerilor, iar in Romania in ultimii ani a scazut transmiterea de mesaje pozitive despre Occident si SUA.

Noile generatii sunt cele mai vulnerabile la propaganda anti-occidentala, se arata in prezentarea mentionata. Din sondajele de opinie rezulta ca profilul pro-rusilor (18%) este de tineri, in principal barbati, care folosesc Facebook des si sunt predispusi in mai mare masura la participare civica si considera mai mult ca pot influenta deciziile politice.

Romania este, insa, in plan regional unul dintre statele cu o puternica orientare anti-Rusia, predominanta fiind in randul populatiei perceptia ca NATO este mai puternica decat Rusia.

Pe de alta parte, in 2017 a crescut numarul relatarilor in mass-media despre activitatile militare din Romania, iar increderea in armata s-a mentinut mare, in mod constant, dupa 1990.

Centrul pentru promovarea Participarii si Democratiei propune cinci obiective de urmat: aprofundarea si continuarea cercetarii pe aceasta tema, constientizarea pericolului reprezentat de propaganda, educarea tinerilor in concordanta cu valorile occidentale, cresterea participarii civice, amplificarea promovarii pozitive a actiunilor comune, cum este, de exemplu, contributia Armatei romane, si a altor institutii, in cadrul NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tineri vulnerabili anti occident , #romani