Opinii: Cine mai vrea sa traiasca in Romania

Autor:
Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 23:43
3048 citiri
Opinii: Cine mai vrea sa traiasca in Romania
Foto: ecostin.com

Pentru care motiv un roman si-ar mai dori sa ramana in tara in aceste zile? Presedintele le-a spus adevarul pe care multi l-au ocolit - suntem o tara de mana a doua, care traieste doar din imprumuturi, de pe o zi pe alta, fara nicio perspectiva optismista. Tot Traian Basescu a venit si cu solutia salvatoare - cei care cred ca merita o viata mai buna sa plece in strainataturi.

Asadar, daca ati crescut cu ideea ca doriti sa traiti intr-o tara libera, in care sa munciti pentru a face o Romanie mai buna, de care sa fiti mandri la batranete, trebuie sa intelegeti ca v-ati iluzionat gratuit. Nu acesta este locul unde sa va puneti visurile in practica. Daca ati avut nefericirea sa cresteti educati cu gandul ca Romania este tara unde trebuie sa va impliniti in toate sensurile posibile, reconsiderati-va radical trecutul.

In Romania nu mai este loc nici pentru batrani, nici pentru tineri, nici pentru cei educati si pregatiti si cu atat mai putin pentru cei care au visat sa faca ceva pentru tara lor. Reprezentantii Puterii au inghitit pe nemestecate cele cateva mituri aruncate de seful lor, iar acum le-au transformat in politica de stat. Cel mai nociv dintre ele - aparatul bugetar este supradimensionat.

Ciudat lucru din moment ce mai toate domeniile bugetare sunt in criza, nu doar de subfinantare, ci mai ales de oameni. In sanatate spitalele au ajuns populate aproape numai de pacienti, doctorii fiind tot mai putini. Iar perspectiva este chiar apocaliptica. Cel mai probabil, in viitor vom fi tratati doar pe cale naturala, de chinezii veniti la munca in constructii si specializati in tehnica medicala traditionala a acupuncturii.

Din scoli profesorii fug pe unde apuca. Ba in privat, ba la cules capsuni prin Spania - oriunde numai in invatamantul romanesc nu, unde pentru o leafa de 100 de euro pe luna, presedintele iti spune ca muncesti prea putin si castigi mai bine ca el. Asta dupa ce tot seful statului ti-a spus ca produci tampiti pe banda rulanta.

Politistii au inceput si ei sa se sature sa mai alerge de pomana dupa golani pe strazi. Oricum, cei mai mari golani se perinda din studio in studio la televizor, prin Parlament, iar hotii adevarati ne sfatuiesc cum sa devenim mai buni romani.

De ce ai mai vrea sa traiesti in tara Lor? De 20 de ani ei se cearta de ochii lumii, insa isi impart in tacere puterea, banii si privilegiile. Clientela politica ce ii acompaniaza, indiferent de numele partidului aflat la putere, s-a ingrasat doar din banul public. Tu ai ramas mereu pe dinafara. Iar acum esti trimis la propriu afara din tara. Pentru ca ei nu mai au bani pentru tine. Abia mai reusesc sa adune pentru ei si ai lor.

Voi toti cei care ati ales sa mai fiti inca pe aici, care nu ati parasit dintr-un motiv sau altul tara, care nici nu va ganditi sa o faceti, Dumnezeu stie de ce - abandonati orice speranta, pentru a putea trece criza in Romania. Pentru a putea supravietui aici, prima conditie necesara este sa nu va mai faceti nicio iluzie, sa va abandonati sperantele si visele. Este imposibil, impotriva naturii, insa doar asa viata aici v-ar putea surprinde (poate), vreodata, si in mod placut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania Basescu, #Basescu diaspora, #sistem sanitar, #educatie profesori salariu , #romani