Opinii: Mandria de a fi roman

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 18:01
8298 citiri
Opinii: Mandria de a fi roman
Foto: Antena 3

Din pacate, imaginea Romaniei in lume este distorsionata, am ajuns sa fim considerati o tara uitata de timpuri, cu niste oameni amarati si atat de saraci incat si o pereche de sandale ar fi considerate mana cereasca si primita cu bucurie de sarmanul popor.

De la cititori: Romania, The Land of Poverty

Este umilitor, este dramatic sa fii comparat cu tarile sau zone ale unor tari dezmostenite de soarta, care poate nici nu stiu ce e ala curent electric. Cineva, un comentator spunea ca s-a simtit atat de umilit, vazand afisul din articolul Romania, The Land of Poverty, incat a refuzat sa vorbeasca romaneste, ca sa nu se faca de ras.

Aceasta este o drama teribila. Numai cine nu a fost plecat afara nu stie ce inseamna sa iti fie rusine sa iti declari nationalitatea. Este deosebit de umilitor si dureros sa iti ascunzi originile pentru simplul motiv ca altii au facut ceva ce te face de ras. Si vrem nu vrem, situatia omului era creata de altii, iar guvernul Romaniei, ministerul de Externe nu vad ce deserviciu face aceasta pancarta Romaniei si romanilor de pretutindeni.

Dar ce ne mai mira. Omul acela, din fericire, a avut posibilitatea sa nu se demaste si astfel nu i-a pus nimeni intrebari stanjenitoare. Ce ne facem insa cu cei ce nu au acest noroc, ba mai mult, mai si ies in fata, precum cosul pe fata unui adolescent, cerand, implorand sa fie facut de ras.

Traian Basescu, ignorat de Nicolas Sarkozy la summit-ul NATO

Am privit la TV si nu am putut crede ca un om, un om cu o functie diplomatica, un om de stat reprezentand o tara, nu cunoaste limbajul corpului, nu vede din mimica, gesturile si mai ales din vorbele cuiva ca este in plus, ca nu este dorit si ar face bine sa isi vada de drum. In incapatanarea sa cauta cu tot dinadinsul sa se bage in seama, mizand probabil pe faptul ca acel pe care il cauta cu incapatanare il va accepta fie si numai pentru a nu-l pune intr-o situatie jenanta.

Numai ca acel om, care nu s-a jenat sa bage in buzunar stilourile de protocol cu care semna anumite documente oficiale sau sa ia genti de lux de la firmele pe care le vizita, fiind un om care nu prea tinea la eticheta, i-a intors spatele cam cum intoarce si Gigi Becali spatele amaratilor de la intersectii, cand nu e filmat. Jenanta situatie, penibila insistenta si amarata tara. Uite asa ne creste prestigiul.

Imaginea Romaniei in lume

In alta parte, in Italia o romanca este omorata si mare parte din opinia publica nationala ii ia apararea criminalului pentru ca el era italian, iar victima o romanca, iar romanii in Europa sunt tratati cam asa cum a fost si Traian Basescu.

Recent, aflam ca o alta romanca a facut 3 ani de inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o, dar e condamnata doar in baza presupunerilor fiului victimei. De ce? Pentru ca era romanca si daca e romanca, e clar, e nu numai capabila, ci si obligata sa comita infractiuni, deci buna de puscarie.

Asta e imaginea Romaniei in lume, asta e soarta romanilor in Europa, suntem milogii nu numai ai Europei, ci si ai lumii intregi, amarati care cersesc pe la colturi, pe la intersectii, cerand un papuc, un zambet, o vorba, un semn cat de mic ca suntem bagati in seama. Si suntem bagati ... in mormant, in puscarie, in spitale. Si asta inseamna sa fii roman, dar Guvernul Romaniei se ocupa de frunze. De taiat frunze si salarii si pensii si alocatii si ajutoare de somaj si concedii de maternitate si drepturi. Inclusiv dreptul de a fi mandru ca esti roman.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#imagine Romania strainatate, #mandrie Romani, #Basescu ignorat Sarkozy , #romani
Comentarii