Opinii: Romania - oaia neagra a Europei

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 16:33
5561 citiri
Opinii: Romania - oaia neagra a Europei

Nu ne convine sa recunoastem, insa cel de-al saselea simt ne sopteste tot mai convingator ca oaia neagra a Europei suntem noi.

Cu coviltirul, prin Europa

Noi suntem cei lipsiti de autostrazi, suntem cei cu justitia stramba, cei cu evaziunea infloritoare, cu contrabanda roditoare, suntem cei corupti, poluati, retardati, trogloditi si, desigur, handicapati. Noua ne pleaca medicii aiurea, ne fug specialistii cat vezi cu ochii, ni se imprastie in lumea larga intelectualii, necalificatii, virtuosii, cersetorii, capsunarii, cantaretii, zidarii, soferii, plus un mare numar de debusolati, dar si destule debusolate, in cautarea fericirii.

Ne-a mers vestea, ca de popa tuns, ca poluam peisajul european cu nomazi, care se duc cu coviltirul si se intorc cu avionul, la clasa turist.

Aici, la noi, e tara de poveste, unde, presedintele crede ca demnitarii se maimutaresc, fara sa se uite, macar din curiozitate, el insusi, in oglinda si sa se intrebe ca Alba-ca-Zapada: "Oglinda, oglinjoara, cine-i mai frumos in tara?". Pentru dansul, bogatasii sunt moguli, gazetarii tonomate, adversarii ticalosi, oponentii imaturi si numai premierul face ce poate, dar nu poate face mai mult decat ce a facut.

Taiem panglici si inauguram ce nu exista

Suntem tara, unde nu ne-a lipsit niciodata omul providentei si nu ne lipseste nici acum. El ne anunta cand vine criza, ne face cunoscut cand se termina, ne vesteste cand, totusi nu s-a ispravit si ne previne ca o vom duce din rau in mai rau, pana vom ajunge s-o ducem din bine in mai bine. Sperantele sunt mari, dar termenul ramane batut in cuie: sine die.

De la presedinte, aflam ca se vor taia salariile, ca se vor impozita pensiile mici, ca pana si babele, carora postasul le aduce lunar pomana sociala minima, sunt toate egale in fata legii si la fel de impozabile, ca Vantu, Felix si Patriciu.

Am ajuns tara minunilor unde, fara sa facem drumuri, taiem panglici berechet si inauguram ce nu avem. Cand e seceta n-avem irigatii, cand se inunda n-avem diguri, cand bantuie gripa n-avem vaccinuri, iar cand nu bantuie nimic, ne batem singuri cuie in talpa si dam ordonante de urgenta la Monitorul Oficial, intr-o veselie.

N-avem bani de salarii. De referendum, avem

Suntem taramul paradoxurilor, fruntasi la numarul de saraci pe mia de locuitori si, tot fruntasi, la numarul de miliardari pe milionul de locuitori. Pe cap de locuitori, ramanem faliti si datori vanduti.

Un asemenea dezastru national ar fi ca o minge neasteptata la plasa opozitiei de stanga-dreapta, daca ar fi in stare sa ne arate un program, pentru stors din banii bugetului, macar atat, cat sa ajunga la salarii, sanatate si la invatamant.

Dar noi suntem pe taramul de basm, unde prioritatea opozitiei nu este nici sanatatea, nici invatamantul. Prioritatea este sa stoarca bugetul, ca sa avem de referendum, de alegeri prezidentiale, de alegeri anticipate si - in continuare - de ciolan.

Imi vine sa inteleg metafora presedintelui, atunci cand lasa de inteles ca, desi noi toti ne-am tras din maimuta, seful opozitiei noastre de stanga-dreapta inca se mai trage, intrucat nu s-a tras chiar de tot. Iar, daca intr-adevar se mai trage, incepi sa crezi ca ne meritam pe deplin soarta, sa fim oaia neagra a Europei.

La una cu asta, nu ne spala obrazul decat numai Bulgaria - in cazul cand capra vecinului este si mai neagra decat oaia noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Romania Europa, #rromi romani Europa, #coruptie Romania , #romani
Comentarii
Poza LOGlCA
LOGlCA
rank 5
metafora presedintelui, atunci cand lasa de inteles ca, desi noi toti ne-am tras din maimuta, seful opozitiei noastre de stanga-dreapta inca se mai trage, intrucat nu s-a tras chiar de tot