Personalitati politice, culturale, sportive fac urari romanilor cu ocazia Zilei Nationale

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 10:00
4000 citiri
Personalitati politice, culturale, sportive fac urari romanilor cu ocazia Zilei Nationale

Personalitati politice, culturale, sportive si ale vietii academice din Romania au facut urari romanilor cu ocazia Zilei Nationale. Cititi mai jos declaratiile acordate in exclusivitate Ziare.com:

Victor Ponta: Putem privi cu mandrie spre viitor

Pe 1 Decembrie sarbatorim momentul de apogeu al afirmarii identitatii, solidaritatii si statalitatii noastre. La 95 de ani de la Marea Unire, avem datoria sa inaintam pe un drum al unitatii, al constructiei, al unei societatii demne si puternice.

Azi suntem pe drumul corect: avem crestere economica dupa ani de austeritate, avem mai multa solidaritate si echitate in interiorul societatii, incepem sa avem un prestigiu tot mai mare pe plan extern.

Inca mai sunt multe de facut, dar sunt convins ca putem privi cu mandrie spre viitor, intr-o Romanie Puternica, o Romanie ce-si respecta cetatenii si le ofera un nivel de trai mai bun.

La multi ani, Romania! La multi ani romani!

Sorin Oprescu: Va invit sa simtiti romaneste

De 1 Decembrie va invit sa simtiti romaneste. Sa va intoarceti cu gandul la eroii Romaniei. Sa ridicati capetele si sa priviti inainte la viitorul tarii si al copiilor nostri.

La multi ani, Romania. La multi ani, romani. La multi ani tuturor celor care iubesc Romania.

Razvan Theodorescu: Sa ne aducem aminte ce faceau stramosii nostri acum aproape un secol

La aniversarea Unirii, urez Romaniei, care este mai dezbinata decat niciodata, sa-si aduca aminte de ceea ce faceau stramosii nostri acum aproape un secol!

Nicolae Ratiu: Grabiti ziua in care Romania va avea lideri care pun tara inainte de propriul interes

Grabiti ziua in care Romania va avea lideri care pun tara inainte de propriul interes.

Adrian Sitaru: Romaii sa iubeasca mult mai mult romanii

Le urez romanilor sa iubeasca mult mai mult romanii, indiferent de culoare, limba, statut sau functie!

Raed Arafat: Sa avem din ce in ce mai multe motive sa fim mandri ca suntem romani in Romania

"La multi ani!", multa sanatate tuturor si sper ca de Ziua Romaniei sa avem din ce in mai multe motive sa fim mandri ca suntem romani in Romania. Tarii ii urez o viata cat mai plina de realizari si cat mai usoara!

Philippe GUSTIN, Ambasadorul Frantei la Bucuresti: Romanii sa aiba un viitor asa cum si-l doresc!

Doresc sa le spun romanilor si Romaniei "La multi ani!", cu speranta unui viitor asa cum si-l doresc. Anul acesta, Ziua Nationala a Romaniei este cu atat mai speciala cu cat, pentru prima data in istoria prieteniei franco-romane, Armata franceza va avea onoarea sa participe activ la festivitatile organizate cu aceasta ocazie.

La Bucuresti vor defila 30 de militari francezi, ceea ce subliniaza excelenta legaturilor dintre cele doua tari ale noastre, de care suntem mandri.

Alexandru Tomescu: Iubesc Romania pentru toti oamenii cu suflet

E greu sa scrii un text pentru Ziua Nationala si sa nu cazi in capcanele cliseelor nationaliste. Termenul de "patriotism" poate capata si conotatii negative, daca ne amintim abuzul care s-a facut de el inainte de '89.

Dar eu ma pot declara patriot. Altfel probabil nu as fi ales sa ma intorc in tara. Iubesc Romania pentru toate locurile sale frumoase, pentru toti oamenii cu suflet, pentru toate lucrurile care ma fac sa ma simt aici acasa.

Cred cu tarie ca traim intr-o tara cu un potential fantastic si imi doresc sa fac tot ce-mi sta in putinta ca prin intermediul vocatiei mele de muzician sa dezvalui bogatia culturii romanesti. La multi ani tuturor romanilor!

Maia Morgenstern: Discernamant, rabdare, umor si respect de sine!

Ce pot sa doresc romanilor, si oamenilor in genere, este ceea ce imi doresc si mie: discernamant, bunavointa, rabdare, umor si respect de sine!

Ivan Patzaichin: Toti romanii sa se simta ca si cum ar fi pe podium

Ziua Nationala ar trebui sa fie cu adevarat o zi de sarbatoare. Mi-as dori ca toti romanii sa se simta astazi ca si cum ar fi pe podium.

Leonard Doroftei: Respect pentru cei care muncesc sa faca ceva in tara asta

Respect Romania! Respect pentru toti cei care au ramas acasa, pentru toti cei care muncesc sa faca ceva in tara asta.

Ilie Nastase: Le doresc romanilor sa le mearga mai bine

Le doresc romanilor sa le mearga mai bine. De 20 de ani le merge din ce in ce mai rau, eu atat le doresc, sa le mearga mai bine.

Florin Piersic: Bucurii si sanatate!

Va doresc tuturor ca de 1 decembrie sa aveti bucurii, sa aveti sanatate si in orice caz sa stiti ca aveti un prieten cu sufletul pe tava pe care il cheama inca Florin Piersic.

Mircea Sandu: Poporul roman sa aiba parte de o viata mai buna, mai linistita

Sa dea Dumnezeu ca mediul politic si cel de afaceri din tara noastra sa creeze toate premisele si parghiile, astfel incat poporul roman sa aiba parte de o viata mai buna, mai linistita si implinita. Tuturor romanilor si Romaniei, un gand de bine!

Laurentiu Reghecampf: Romanii sa fie sanatosi, uniti, puternici!

Le doresc tuturor romanilor sa fie sanatosi, uniti si puternici. Faptul ca reprezint tara mea in domeniul in care activez imi ofera o motivatie suplimentara. Sper si cred ca toti romanii si, in special, stelistii s-au simtit mandri atunci cand Steaua a evoluat, de-a lungul timpului, pe marile stadioane ale Europei si a facut cunoscut numele Romaniei pe plan mondial.

Ilie Balaci: Romanii sa aiba parte de o viata fericita!

Romanilor le doresc sanatate si sa aiba parte de o viata fericita. Pentru suporteri imi doresc cat mai multe meciuri spectaculoase, cu numeroase goluri pe tabela de marcaj.

George Maior: Este o zi in care trebuie sa fim cu totii mandri ca suntem romani

Ziua Nationala a Romaniei este un prilej de mare bucurie, cand celebram

evenimentul cu cea mai mare insemnatate si de cel mai bun augur din istoria

romanilor.

Marea Unire a fost castigata cu mari eforturi, atat din partea oamenilor de

stat cat si a poporului, si imi doresc ca astazi, 95 de ani mai tarziu, sa

dam dovada de aceeasi intelepciune, viziune, curaj si perseverenta pe care

le-au demonstrat inaintasii nostri.

Cu prilejul Zilei nationale a Romaniei doresc sa transmit poporului roman

cele mai calduroase felicitari si urari de sanatate, bunastare si succes!

Este o zi in care trebuie sa fim cu totii mandri ca suntem romani.

La multi ani, Romania! La multi ani tuturor celor cu suflet de roman!

Teodor Melescanu: 1 Decembrie uneste toti romanii, oriunde ne-am afla

1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei, cel mai important eveniment din istoria moderna a poporului roman, intruchipand implinirea "visului de veacuri al Romaniei", uneste toti romanii, oriunde ne-am afla, intr-un sentiment comun, profund si festiv.

Astazi, cand ne indreptam gandul recunoscator catre cei care au pus interesul national mai presus de orice, au aparat si consolidat unitatea, independenta si suveranitatea nationala a Romaniei, doresc sa adresez tuturor romanilor, personal dar si in numele Serviciului de Informatii Externe, un calduros La multi ani!

Teodor Baconschi: Romania va fi ce vrem noi sa fie, daca o iubim cu adevarat

De Ziua Nationala le urez compatriotilor mei ce-mi doresc si mie: o Romanie curata, europeana, cu oameni vrednici si legi respectate. O tara normala, civilizata, si increzatoare in destinul ei democratic. Romania va fi ce vrem noi sa fie, daca o iubim cu adevarat.

Monica Macovei: Avem nevoie sa redevenim cu adevarat o natiune!

Imi doresc ca 1 Decembrie, Ziua Nationala, sa ne aduca intelepciune, curaj si cumpatare. Avem nevoie sa redevenim cu adevarat o natiune, asezata pe dreptate, adevar si solidaritate. Avem nevoie sa ne iubim tara, sa fim mandri ca suntem romani si sa facem tot ce putem pentru bunastarea si binele ei, fiecare din locul in care muncim si traim.

Catalin Predoiu: Romania sa aiba parte de un destin cu adevarat European!

La multi ani, Romania! Sa ai parte de bunastare, echilibru si dreptate, de un destin cu adevarat european. La multi ani romani, oriunde va aflati!

Elena Udrea: Romanii sa ridice capul sus

Romaniei ii doresc sa fie iubita de cetatenii sai si respectata de straini! Oamenilor le doresc sa fie uniti si optimisti, sa ridice capul sus si sa spuna tare: "Sunt mandru ca sunt roman!"

Elena Basescu: Romania sa fie respectata in lume si iubita acasa!

De Ziua Nationala, le doresc tuturor sa simta romaneste si sa poarte in suflet idealurile nationale enuntate la 1 Decembrie 1918. Romaniei ii doresc sa fie respectata in lume si iubita acasa!

Ion Iliescu: Sanatate si prosperitate!

Le doresc romanilor sanatate si prosperitate!

Mircea Albulescu: La multi ani tuturor romanilor!

La multi ani tuturor romanilor acum si pe mai departe.

Mihai Razvan Ungureanu: La multi ani romanilor iubitori de tara!

La multi ani Romania, la multi ani romanilor buni, demni si iubitori de tara!

Jerome Olive, director general Dacia si Renault Romania: Le doresc romanilor sa fie mandri de ei

Mi-am petrecut ultimii 4 ani in Romania. Este o tara frumoasa pe care am avut placerea sa o descopar atat din masina, cat si de pe bicicleta, pe drumurile nationale.

Le doresc romanilor sa fie mandri de ei, de tara lor si de produsele "made in Romania". Dacia este exemplara: masini proiectate de catre centrul nostru de inginerie din Romania, fabricate la Mioveni, care se bucura de un mare succes in Europa de Vest. Mi-ar placea ca romanii sa-si regaseasca marcile nationale si sa-si redescopere tara la volanul unui Logan, al unei Sandero si mai bine, al unui Duster.

Julia Gross, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania: Romanii sa priveasca la succesele lor cu mandrie

Libertate, pace, aderarea la NATO si Uniunea Europeana. Sunt realizari mari pe care le-a atins Romania. De Ziua Nationala le doresc tuturor romanilor sa priveasca inapoi la aceste succese cu mandrie si sa abordeze provocarile viitoare cu incredere.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#declaratii personalitati Ziua Nationala , #romani