Ziare.com

Populatia Romaniei va continua sa scada pana in 2015

Marti, 03 Mai 2011, ora 17:07

   

Populatia Romaniei va continua sa scada pana in 2015
Guvernul roman estimeaza ca populatia tarii va continua sa scada in urmatorii patru ani, asteptandu-se in acelasi timp ca numarul nasterilor sa scada in contextul crizei si reducerii indemnizatiei de copii.

Autoritatile estimeaza ca populatia Romaniei va avea o tendinta constanta de scadere in anii urmatori, de la 21,39 milioane locuitori in acest an la 21,35 milioane persoane anul viitor si la 21,3 milioane cetateni in 2013, potrivit unui document guvernamental, noteaza Mediafax.

Aceeasi evolutie este asteptata si pentru anii ulteriori, cu o scadere la 21,2 milioane persoane in 2014 si la 21,1 milioane locuitori in 2015, mai arata sursa citata.

In plus, numarul de nasteri este prognozat in crestere raportat la intregul interval, dar cu o scadere imediata in perioada 2011-2012, care va fi recuperata ulterior.

Potrivit estimarii guvernamentale, numarul de nasteri va scadea de la 219,1 mii persoane in acest an la 217,7 mii persoane anul viitor, nivelul din acest an urmand sa fie din nou atins in 2013 si depasit in 2014 (221,1 mii persoane) si in 2015 (222,2 mii persoane).

Scaderea numarului de nasteri in perioada 2011-2012 este anticipata in contextul in care Guvernul a decis ca, incepand cu acest an, mamele sa opteze intre un concediu de doi ani pentru cresterea copilului, dar cu o indemnizatie maxima plafonata la 1.200 lei, si un concediu de un an, cu o indemnizatie maxima de 3.400 lei si cu o prima lunara de 500 lei pentru intregul interval de pana la 24 de luni.

Populatia Romaniei a scazut constant dupa 1989, din cauza emigratiei si sporului natural negativ. La inceputul anului trecut, populatia Romaniei era calculata la 21,46 milioane locuitori.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2725 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

creste natalitatea doar cu o singura conditie.........

......sa explodeze centrala de la cernavoda.........atunci natalitatea va fi mai mare decat mortalitatea ......asta cand tragem linie.......dar de.......sa vedem partea buna a lucrurilor.........vor fii mai putine pensii de platit

 

Sper sa nu fie adevarat !!

Chiar daca se va ''vindeca'' populatia de ciuma PD-lista mult timp se va auzi rasul *** al chiorului , iar repararea economica [ acesta este esentialul motiv de a nu mai pleca nimeni si/sau de a se redresa sanatatea !!!] va dura cam mult timp deci chiar daca dupa 2012 se va rentra in normalitate ......sper sa ne bucuram unii de altii cati or mai ramane din cauze ''obiective'' provocate de un betiv lacom si nesatul .......

 

Si cinei Chiorul la care va referiti ?

Atat poate debita un om ce se crede normal ?

"Populatia Romaniei va continua sa scada pana in 2015 "

Lasa ca trag tare tiganii, ca astia se impuiesc in nestire

 

aritmetica in folosul guvernantilor

21,39 milioane locuitori!!! o mare minciuna pentru a justifica un mare numar de locuri in senat si parlament. Mai mult de 18 milioane ar fi imposibil sa fim. Ma bazez pe; scaderea continuua a natalitatii si mortalitatea ridicata, emigrarea masiva si continuua dupa '89.

 

plus....

si ar mai fi ceva......voturile false cu care se jongleaza la alegeri.

Criza economica a atins si acest sector

Emigratia s-a extins

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor