Postul la romani: Cat, cand si de ce? - studiu

Luni, 19 Martie 2012, ora 15:54
8797 citiri
Postul la romani: Cat, cand si de ce? - studiu
Foto: Arhiva

Peste jumatate dintre romanii care traiesc la oras (55,8%) obisnuiesc sa tina post, iar numarul celor care postesc creste odata cu inaintarea in varsta, se arata intr-un studiu publicat luni.

Daca numai 41,0% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani intra in categoria celor care postesc, procentul creste cu mai mult de 25% in cazul celor de peste 56 de ani, releva datele studiului realizat de MEDNET Marketing Research Center, informeaza Mediafax.

A inceput Postul Sfintelor Paste

Cei mai multi dintre romani tin post ocazional: 31,0% postesc miercurea si vinerea, 29,6% in prima si/sau ultima saptamana din postul Pastelui, iar 28,7% in prima si/sau ultima saptamana din postul Craciunului, in timp ce toate posturile de peste an sunt tinute de un procent de doar 7,0%.

De ce tin romanii post?

Care este motivul pentru care tin romanii post? 52,1% dintre respondenti au raspns ca atat pentru "curatarea sufleteasca", cat si pentru "detoxifierea organismului", 37,5% numai din convingeri religioase, iar 10,4% deoarece este benefic pentru sanatate.

In ceea ce priveste costurile alimentare din perioada postului, 52,8% dintre romanii care au participat la acest studiu au marturisit ca in perioadele in care tin post cheltuiesc la fel ca in perioadele fara post, 20,1% au spus ca dau pe mancare mai mult decat in perioadele fara post, iar 18,3% au raspuns ca ies mai ieftin in ceea ce priveste mancarea in perioadele fara post.

Ce mananca romanii in post?

In topul alimentelor consumate in perioadele de post se afla fructele proaspete (96,1%), mancarea gatita (93,5%), legumele - proaspete si uscate (90,9%), maslinele (71,8%) si legumele conservate (67,7%).

Postul, o dieta vegetariena

Studiul a fost realizat de catre MEDNET Marketing Research Center in perioada 15 - 29 Februarie pe un esantion reprezentativ. Au fost intervievate telefonic 1000 de persoane din mediul urban cu varsta cuprinsa in intervalul 18 - 70 ani. Marja de eroare este de +/- 3,09% pentru un grad de incredere de 95%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#oraseni romani post 2012, #romani tin post studiu, #romani postul Pastelui, #Postul Craciunului , #romani