Poveste incredibila din Romania: Data spre adoptie in Canada, dupa ce mamei i s-a spus ca a murit

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 17:10
10925 citiri
Poveste incredibila din Romania: Data spre adoptie in Canada, dupa ce mamei i s-a spus ca a murit
Foto: The Star

Andreea Beanland este o romanca adoptata de o familie din Canada la un an de la nastere, 16 noiembrie 1989, dupa ce, sustine ea, a fost furata de langa adevarata sa mama.

"Guvernul roman m-a furat si vandut", a sustinut tanara, dupa ce si-a intalnit familia, careia i s-a spus ca fetita a murit la nastere de pneumonie, arata The Star.

Pentru prima oara in 25 de ani, Andreea si-a sarbatorit ziua de nastere in prezenta familiei din Romania, iar rudele au incercat sa o faca fericita, chiar daca nu au multi bani. I-au luat cadouri modeste: sampon si gel de dus.

"Am plans si nu este un lucru usor. Sunt o persoana dura", a spus ea, in timp ce se afla in dimiciliul mamei naturale, intr-un sat de 300 de persoane din Hunedoara.

Traumele copiilor romani adoptati de familii din Canada

Tanara a inteles, acum, ca la cateva saptamani dupa ce mama sa a nascut-o in comuna Jamu Mare a fost luata din spital fara consimtamantul sau, furata, dupa cum spune ea.

"Mamei ei i s-a spus ca fetita a murit de pneumonie. Un an mai tarziu, un cuplu canadian a adoptata-o dintr-un orfelinat si au dus-o in orasul Qu'Appelle, Saskatchewan", noteaza jurnalistii citati.

Andreea Beanland si-a regasit familia la inceputul anului si a descoperit mari nereguli in actele sale de adoptie, printre care data nasterii, care era gresita. Mai exact, certificatul de nastere primit de parintii adoptivi nu se potriveste cu cel primit de mama naturala.

'Guvernul roman m-a furat si vandut. (Mama - n.red.) nu a semnat actele, ea inca mai are certificatul meu de nastere. De acestea doua ai nevoie pentru o adoptie', a adaugat tanara.

Mama sa adoptiva a precizat ca adoptia a fost facilitata de autoritatile din Saskatchewan si ca ea si sotul sau nu au suspectat nimic.

Reportaj cutremurator despre orfanii lui Ceausescu ajunsi in Canada: Cicatricile nu se vindeca niciodata

Pe de alta parte mama naturala, Cocuza Buzatu, a povestit ca la cateva saptamani dupa nastere, Andreea s-a imbolnavit si ca a dus-o la spital, dar ca dupa cateva zile i s-a spus ca fiica sa a murit si ca a fost incinerata.

Andreea si-a regasit familia dupa ce si-a postat povestea pe Internet, pe un grup realizat pe Facebook pentru adoptiile din Romania.

Sursa citata sustine ca in anii 1990-1991 in jur de 700 de copii romani au ajuns in Canada pentru a fi adoptati, dupa ce venisera pe lume intr-o tara in care dictatorul Nicolae Ceausescu interzicea mijloacele contraceptive.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#romanca Canada revazut familie, #romanca adoptata familie Canada, #romanca revazut familie Romania , #romani