Romania nu a mai trimis din martie statistica pe somaj la UE

Marti, 31 August 2010, ora 17:10
2510 citiri
Romania nu a mai trimis din martie statistica pe somaj la UE
foto: arhiva

Romania nu si-a mai actualizat datele statistice generale privind evolutia somajului din martie 2010, conform ultimului buletin al Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Somajul in Romania ar fi in acest moment de 7,4 la suta, dar cifrele reflecta doar situatia din primele trei luni ale anului in curs, conform Eurostat.

Situatia din Romania este dramatica in ceea ce priveste somajul in randul tinerilor, cu varste de sub 25 de ani, cu un procent de 20,9% tineri fara loc de munca.

Datele Eurostat se bazeaza pe ultima situatie raportata Oficiului European de Statistica de Romania, cu privire la somajul pe diferite grupe de varsta si sex, si acopera si lunile aprilie si mai, dar exclusiv cu privire la somajul in randul tinerilor si defalcat in functie de sex.

Numarul somerilor femei este mai mic decat al somerilor barbati, prima categorie fiind afectata in proportie de 6,5 la suta, a doua, in proportie de 8 la suta, potrivit datelor din luna martie.

Cu exceptia Romaniei, doar Grecia, Lituania si Letonia nu si-au actualizat datele statistice referitoare la somaj.

Rata somajului in Europa, in luna iulie 2010, comparativ cu luna iunie 2010, a ramas stabila atat in zona euro, la 10 procente, cat si in Uniunea Europeana, la 9,6 procente, potrivit datelor Eurostat.

Datele au fost facute publice de Eurostat, iar conform acestora 23,057 milioane de barbati si femei din Uniunea Europeana, dintre care 15,833 milioane in zona euro nu aveau un loc de munca in luna iulie 2010.

In perioada cuprinsa intre luna iulie 2009 si luna iulie 2010, numarul somerilor a crescut cu 1,108 milioane in UE si cu 668.000 in zona euro.

Comparativ cu situatia din urma cu un an, trei state membre UE au raportat o scadere a ratei somajului, in doua tari rata somajului a ramas stabila, iar 22 de state au inregistrat o crestere a ratei somajului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#rata somaj Romania, #Eurostat somaj Europa , #romani
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
oricum trimit una falsa ; UE sa vina sa faca ei statistica ; suntem la cheremul lor ? pe hartie UE sunt ok , in realitate sunt excroci care au pretentii sa fie serviti de tarile mici care au drepturi pe hartie la Bruxel