Ziare.com

Romania nu a mai trimis din martie statistica pe somaj la UE

Marti, 31 August 2010, ora 17:10

   

Romania nu a mai trimis din martie statistica pe somaj la UE
Romania nu si-a mai actualizat datele statistice generale privind evolutia somajului din martie 2010, conform ultimului buletin al Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Somajul in Romania ar fi in acest moment de 7,4 la suta, dar cifrele reflecta doar situatia din primele trei luni ale anului in curs, conform Eurostat.

Situatia din Romania este dramatica in ceea ce priveste somajul in randul tinerilor, cu varste de sub 25 de ani, cu un procent de 20,9% tineri fara loc de munca.

Datele Eurostat se bazeaza pe ultima situatie raportata Oficiului European de Statistica de Romania, cu privire la somajul pe diferite grupe de varsta si sex, si acopera si lunile aprilie si mai, dar exclusiv cu privire la somajul in randul tinerilor si defalcat in functie de sex.

Numarul somerilor femei este mai mic decat al somerilor barbati, prima categorie fiind afectata in proportie de 6,5 la suta, a doua, in proportie de 8 la suta, potrivit datelor din luna martie.

Cu exceptia Romaniei, doar Grecia, Lituania si Letonia nu si-au actualizat datele statistice referitoare la somaj.

Rata somajului in Europa, in luna iulie 2010, comparativ cu luna iunie 2010, a ramas stabila atat in zona euro, la 10 procente, cat si in Uniunea Europeana, la 9,6 procente, potrivit datelor Eurostat.

Datele au fost facute publice de Eurostat, iar conform acestora 23,057 milioane de barbati si femei din Uniunea Europeana, dintre care 15,833 milioane in zona euro nu aveau un loc de munca in luna iulie 2010.

In perioada cuprinsa intre luna iulie 2009 si luna iulie 2010, numarul somerilor a crescut cu 1,108 milioane in UE si cu 668.000 in zona euro.

Comparativ cu situatia din urma cu un an, trei state membre UE au raportat o scadere a ratei somajului, in doua tari rata somajului a ramas stabila, iar 22 de state au inregistrat o crestere a ratei somajului.

Citeste mai multe despre rata somaj Romania Eurostat somaj Europa
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1716 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai in Romania

Pai in Romania sunt 22 mil de shomeri, ce vreti sa spuneti ca salariile de 300 de euroi sunt salarii?
Pai atat are copil meu alocatia de kinder in Frantza.

Pe vremea lui ceasca ei se faceau ca te platesc noi ne faceam ca lucram. Acum ii mai rau ei se fac ca te platesc si fugi mai repede decat Carl Lewis suta pentru bani ce nu-ti ajung la medicamante.
Si am ajuns si la fundul sacului, aproape nu mai avem ce vinde pentru a trai, pitolu s-a dus gazu s-a dus, alea-alea, gata ca bateria

 

oricum trimit una falsa ; UE sa vina sa faca ei statistica ; suntem la cheremul lor ? pe hartie UE sunt ok , in realitate sunt excroci care au pretentii sa fie serviti de tarile mici care au drepturi pe hartie la Bruxel

--------------

 

@bum: "in realitate sunt excroci "

Citeva intrebari maestre:
1. Cum se face ca lumea asta mai functioneaza, daca toti sint escroci?
2. Cum pot tarile mari sa traiasca bine pe seama tarilor mici? E o chestie de dimensiuni care nu suna logic.
3. Cum e corect: eScroc, eXcroc sau amindoua?

raspuns la intrebarea 1 - "lumea" nu prea mai "functioneaza" - la punctul 2 - tarile puternice ( mari ) au vasali secole - iar la punctul 3 - nu stiu - ( cand am facut eu scoala , asa se scria , am plecat de 20 de ani si cu siguranta ca nu mai corespund )

----------

@bum

1. Lumea functioneaza mai bine decit oricind. Poate nu asa de bine cum vrei tu, dar incomparabil mai bine decit in orice alta perioada din istorie. Altfel noi nu ne-am pierde timpul pe Internet, ci am da cu sapa.

2. Istoria e relevanta numai pina la un anumit punct - pina cind o schimbare paradigmatica se produce. Si exact asta se intimpla de ceva timp (vreo 250 de ani): faza "tributara" a istoriei este in declin mortal. Ca sa dau un exemplu concret, iobagia a fost o realitate care a durat un timp foarte lung, dar este total irelevanta azi. Nici un om cu mintea intreaga nu asteapta intoarcerea iobagiei in Romania.

3. In DEX am gasit numai "escroc".

stiu ei de ce

si bine fac
nici un act reprobabil nu se intampla

 

nu cred ca se cunoaste situatia

la ce bine se depun declaratiile nu cred ca se stie procentul dar si lenea caracteristica....

se stie se stie

dn moment ce chiar Basescu cu Boc au fost la ora 20 acolo numai ei stiu pentru ei, oficial pentru declaratii.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor