Salariile vor creste cu 20% pana in 2016

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 10:51
3521 citiri
Salariile vor creste cu 20% pana in 2016
Foto: Adevarul

Sute de mii de locuri de munca vor fi create pana in 2016, arata Comisia Nationala de Prognoza. Mai precis, in urmatorii trei ani, romanii vor avea acces la inca 210.000 de slujbe. Aceeasi Comisie sustine ca si salariile ar putea creste cu pana la 20%.

Aceasta veste vine in conditiile in care, odata cu inceperea crizei economice in urma cu cinci ani, au disparut peste 700.000 de locuri de munca.

Din cele peste 200.000 de locuri de munca, mai mult de jumatate vor aparea in Bucuresti si Ilfov, urmate de judetele Timis - 4,3%, Iasi - 4,1% si Constanta - 4%, anunta B1 TV.

La coada clasamentului se afla judetul Brasov, acolo unde, pana in anul 2016, numarul locurilor de munca va creste cu doar un procent.

Potrivit Comisiei de Prognoza, in urmatorii trei ani, si salariile romanilor vor cunoaste o crestere. Cel mai mare plus la salariu se va inregistra in judetele Caras-Severin si Dolj, acolo unde un angajat va putea castiga cu pana la 15% mai mult decat acum.

Urmatoarele judete pe lista celor mai mari cresteri salariale sunt Arad si Olt, acolo unde se asteapta o crestere salariala de peste 14%.

In 2016, in topul celor mai bine platiti romani se vor afla locuitorii din Bucuresti, Ilfov, Timis si Cluj. Astfel, peste trei ani, un angajat in Bucuresti ar putea castiga peste 2.600 de lei pe luna, in timp ce un angajat din Cluj peste 1.800 de lei pe luna.

Topul salariilor in 2016

Bucuresti - 2696 lei/luna

Ilfov - 2297 lei/luna

Gorj - 1940 lei/luna

Timis - 1851 lei/luna

Cluj - 1845 lei/luna

In ciuda prognozei date de Comisie, specialistii in resurse umane spun ca este aproape imposibil sa apara in doar cativa ani atatea locuri de munca.

"E un numar foarte mare, pentru ca eu nu am vazut nici un semnal optimist sau foarte optimist pe piata care sa justifice o asemenea crestere. In Romania sunt rezerve mari de crestere din eliminarea coruptiei si a pierderii", a declarat George Butunoiu, specialist in Resurse Umane.

La sfarsitul lunii mai, in Romania existau 443 de mii de someri, adica 5,03% din populatia tarii.

A.C.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#slujbe comisie prognoza crestere, #salarii crestere prognoza 2016, #locuri de munca 2016 salarii crestere , #romani