Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful Postei Romane: 1.400 de angajati vor fi redistribuiti catre doua noi societati

Marti, 12 Iulie 2011, ora 17:57
1387 citiri
Seful Postei Romane: 1.400 de angajati vor fi redistribuiti catre doua noi societati

Un numar de 1.400 de posturi vor fi inchise in Posta Romana, iar persoanele de pe functiile respective vor fi redistribuite catre cele doua noi societati ce vor fi infiintate, respectiv o banca si un broker de asigurari, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Daniel Neagoe, director general al Companiei Nationale Posta Romana si presedintele Consiliului de Administratie al institutiei.

"S-a luat decizia de reorganizare a Postei prin internalizarea a sapte unitati teritoriale si renuntarea la 146 posturi de conducere, care a insemnat o reducere medie lunara de 110.000 lei. Au fost inchise 900 de subunitati postate intr-o prima etapa, iar in etapa a doua urmeaza sa se inchida alte subunitati, acest lucru insemnand o economie de 12 milioane euro/an.

S-a luat in calcul infiintarea a doua societati comerciale noi: una de asigurari si alta de dezvoltare a serviciilor bancare. Nu am discutat despre disponibilizarea de oameni, ci de inchiderea unor posturi. Oamenii vor fi redistribuiti catre cele doua societati nou infiintate. Este vorba despre 1.400 de posturi in acest caz", a explicat Neagoe.

Intrebat daca piata din Romania ar mai suporta aparitia inca unei banci, seful Postei Romane a precizat ca in urma unei analize detaliate s-a constatat ca Romania nu este o tara bancarizata.

"Din analizele noastre, Romania nu este inca o tara foarte bancarizata si mai este loc de inca o banca. Am preluat Posta Romana cu pierderi foarte mari in urma cu un an. Am adus, in luna iulie, compania pe profit. Principalale cinci contracte pe care le-am reziliat in ultimul an au insemnat o valoare de 441 milioane euro. In acest moment, Posta nu mai are cheltuieli impovaratoare cu tertii, reusind sa internalizeze niste servicii externalizate la un moment dat", a spus Daniel Neagoe.

CNPR a raportat, marti, o scadere importanta a pierderilor de la 76 milioane lei, in 2009, la o valoare de 4,3 milioane lei in mai 2011, Daniel Neagoe, directorul general al companiei si presedinte in cadrul Consiliului de Administratie anuntand ca din iulie a.c., intitutia va intra pe profit.

Raportat la cifra de afaceri, CNPR a inregistrat, in 2010, o crestere de 33% fata de anul 2007, in timp ce venitul mediu consemnat in intervalul ianuarie-mai 2011 s-a cifrat la 550 milioane de lei, cu o medie lunara de 110 milioane lei/luna.

Potrivit datelor oficiale, la ora actuala, in cadrul CNPR lucreaza 35.000 de angajati pentru care s-au platit impozite pe salarii, in 2010, de circa 80 milioane lei, precum si taxe aferente salariilor (CAS, CASS, somaj si fonduri speciale) in valoare de 188,5 milioane lei. Totodata, Taxa pe Valoare Adaugata /TVA/ platita anul trecut s-a ridicat la 52 milioane lei.

In plus, in raportul citat se mentioneaza ca institutia depune eforturi pentru a mentine numarul actual de salariati si ca nu a operat nicio concediere colectiva in perioada crizei economice.

Pe termen mediu, se are in vedere internalizarea a sapte sucursale de profit si suport, precum si reducerea posturilor aferente de conducere cu 146 de persoane si a cheltuielilor cu salariile de 110.000 lei/luna.

Ca operator economic, Posta Romana gestioneaza in prezent 6.105 unitati teritoriale, este la zi cu platile catre stat, are o cifra de afaceri anuala de 1,5 miliarde de lei (circa 376 milioane de euro), desfasoara achizitii anuale de pe piata in cuantum de circa 46 milioane euro si nu are arierate, fiind monitorizata de Fondul Monetar International /FMI/ exclusiv din cauza pierderii inregistrate in 2009 si 2010.

Din raportul prezentat marti reiese faptul ca in mandatul directoratului detinut de catre Daniel Neagoe au fost reziliate contracte care la semnare au insemnat o valoare de 441 milioane euro, respectiv o valoare medie lunara de 5,24 milioane euro.

In ceea ce priveste distributia pensiilor si a altor drepturi speciale, CNPR a anuntat distribuirea, in prima jumatate a acestui an, a 111 milioane de plati, comisionul acordat de catre companie pentru aceasta prestatie reducandu-se in 2011 la 1%, de la 1,03% cat era in anul anterior.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#angajati posta Romana redistribuiti, #redistribuiti societati noi posta , #romani