Subprefectul Harghitei a castigat peste 1 milion de forinti la un concurs televizat din Ungaria

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 15:37
2617 citiri
Subprefectul Harghitei a castigat peste 1 milion de forinti la un concurs televizat din Ungaria
Foto: UDMR

Subprefectul judetului Harghita, Petres Sandor, a castigat peste 1 milion de forinti la un concurs televizat din Ungaria, la care a participat atunci cand se afla in concediu.

Emisiunea se intituleaza "Maradj Talpon" (Ramai in picioare n.red.), este transmisa de postul ungar de televiziune Duna Tv, iar in platou se afla 11 persoane care in maxim 20 secunde trebuie sa raspunda la diverse intrebari, in baza unor reguli stabilite. Cel care greseste este scos din joc intr-un mod inedit, intrucat are sub picioare o trapa care se deschide si concurentul "dispare" sub platou.

Subprefectul a spus ca ideea participarii i-a apartinut sotiei sale, prima emisiune fiind transmisa in data de 5 februarie, iar cea de-a doua in 8 februarie.

Potrivit inregistrarilor existente pe pagina emisiunii, subprefectul Harghitei a raspuns la aproximativ 25 de intrebari, cu teme extrem de diverse, de la personaje de desene animate si filme pentru copii, pana la psihologie, sport, economie sau istorie.

Doua intrebari l-au pus in dificultate, una legata de site-ul Tumblr si a doua referitoare la bandoneon, un instrument asemanator acordeonului care se foloseste in America de Sud.

Intrucat regulile i-au permis sa "paseze" aceste intrebari, dupa ce a castigat duelul cu al cincilea adversar din cei zece, a decis sa se retraga, declarand in emisiune: "Pana aici m-a tinut stiinta".

In urma participarii la concurs, subprefectul Harghitei a castigat 1.000.050 forinti, ceea ce inseamna ca va primi, dupa impozitare, peste 10.000 lei.

Petres Sandor a declarat ca "participarea la emisiune, in platou, este mult diferita decat atunci cand stai in fotoliu si crezi ca le stii pe toate" si a tinut sa puncteze ca a trecut prin aceasta experienta atunci cand se afla in concediu de odihna.

El nu a exclus posibilitatea de a se inscrie si la alte concursuri similare, din Ungaria sau Romania si a dezvaluit ca a incercat sa ia parte la cunoscuta emisiune "Vrei sa fii milionar", difuzata de un post de televiziune din tara noastra, dar nu a reusit sa se inscrie.

Petres Sandor are 46 ani, este absolvent de fizica, are un master in administrarea afacerilor si este doctorand la Politehnica Bucuresti pe o tema de ingineria mediului. Lucreaza in administratie de 20 ani si a ocupat de-a lungul vremii functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, prefect si subprefect al judetului Harghita.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#subprefect Harghita concurs Tv Ungaria, #Petres Sandor concurs Ungaria , #romani