Tot mai multi romani au probleme de sanatate mintala

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 12:31
3446 citiri
Tot mai multi romani au probleme de sanatate mintala
Foto: Ziare.com - Arhiva

Peste 210.000 de romani au probleme de sanatate mintala, in crestere fata de anul trecut, precizeaza Fundatia Estuar, care a lansat, sambata, de Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, prima harta interactiva din domeniul sanatatii mintale din Romania.

Potrivit sursei citate, ultimele informatii oficiale arata ca in Romania, la sfarsitul lunii iunie, traiau peste 210.000 de persoane cu probleme de sanatate mintala, iar 22.000 dintre acestea sunt copii.

"Comparativ cu anul trecut, numarul acestor persoane a crescut cu aproape 3.000, la 30 iunie 2014, inregistrandu-se aproximativ 207.000 persoane cu probleme de sanatate mintala. In ultimele 12 luni, in medie 8 romani au fost diagnosticati zilnic cu probleme de sanatate mintala. Peste unu la suta din populatia Romaniei sufera de probleme diagnosticate de sanatate mintala, asta inseamna ca la fiecare 100 de romani exista cel putin o persoana care sufera de astfel de probleme", se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.

Fundatia Estuar a lansat, de Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, prima harta interactiva din domeniul sanatatii mintale din Romania.

"In Romania, numarul persoanelor cu probleme de sanatate mintala este in crestere de la an la an. Doar in ultimele 12 luni numarul acestor persoane a crescut cu aproape 3.000. (...) Desigur ca numarul real al acestora este mult mai mare, in principal din doua mari motive, pe de o parte mersul la psiholog sau la un specialist in sanatate mintala este inca rusinos si privit ca ceva tabu si pe de alta parte faptul ca exista in continuare o lipsa de informare/ educare la nivelului publicului larg cu privire la existenta unor astfel de servicii. Harta lansata de noi astazi arata oamenilor ca exista alti oameni care-i pot ajuta", a declarat presedintele Estuar, Cristian Andrei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#romani sanatate mintala, #romani boli psihice , #romani