Vezi pe ce loc sunt romanii, in topul soferilor din europa

Sambata, 21 August 2010, ora 23:30
6182 citiri
Vezi pe ce loc sunt romanii, in topul soferilor din europa
Foto: Linternaute

Uniunea Europeana s-a implicat intens in reducerea numarului accidentelor rutiere si a numarului de victime. Primul pas este acelea de a compara situatia in statele UE pentru a avea un punct de plecare. Desi sinistra, unitatea de masura folosita a fost numarul de decese, in accidente rutiere, la un milion de locuitori.

Cei mai buni soferi din Europa sunt maltezi, scrie GLAD. Malta se afla pe prima pozitie, iar strazile sunt considerate cele mai sigure. In Malta s-au inregistrat doar 37 de accidente la un milion de locuitori.

Pe locul doi se afla Olanda cu o rata a victimelor de 41 de decese la un milion de locuitori. In ultimii ani numarul accidentelor rutiere soldate cu victime, in Olanda s-a redus cu 33%, fata de precedenta statistica realizata in 2001. Podiumul este incheiat de Marea Britanie si Suedia cu 43 de decese la un milion de locuitori, in accidente rutiere, si o reducere a numarului victimelor cu 31% si respectiv 41%

Pe primul loc dupa top 3 se afla Germania, tara motoarelor puternice, si a autostrazilor adevarate, cu 54 de victime, in accidente rutiere la un milion de locuitori, si o reducere a numarului victimelor cu 40%, fata de nivelul din 2001.

Pe urmatoarele cinci locuri de afla in ordine Irlanda (63 de victime, la un milion de locuitori), Finlanda (65), Franta (67), Spania (68) si Luxemburg cu 72 de victime la un milion de locuitori.

Al doilea esalon de zece sate europene al clasamentului "celor mai buni soferi" este deschis de Danemarca cu 74 accidente mortale al un milion de locuitori si cu o reducere a incidentei acestora de 28% din 2001 incoace. Ulmeaza Italia (79), Portugalia (83), Belgia (86), Estonia (98) si Ungaria cu 99 de accidente mortale la un milion de locuitori.

Primele tari care depaseste o suta de accidente la un milion de persoane sunt Cipru si Slovacia cu 103 decese in urma accidentelor de circulatie, apoi Cehia cu 104, Slovenia cu 106, urmata de Bulgaria care sare la 139 de morti la un milion de locitori si o reducere a acetor evenimente tragice cu doar 11% fata de 2001. Si Grecia inregistraza tot 139 de victime, dar au reusit reducerea cazuistici locale cu un procent de 23%, urmata de Letonia, care a punctat o reducere a accidentelor rutiere de 55%, fata de 2001, ajungand la 139 de victime.

Romania se afla pe locul 24 cu 142 de accidente mortale la un milion de locuitori, si o reducere a incidentei acestora de doar 11% fata de 2001. Mai rau decat in Romania este doar in Polonia, cu 143 de victime, si in Lituania cu 148 de victime.

In ansamblu situatia din Europa arata astfel. Daca in 2001 mureau in accidente rutiere 54.000 de oameni in toata Europa, tinta pentru 2010 este de reducere cel putin la jumatate a tragediilor de pe sosele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a ajuns un șofer șicanat în trafic să devină el ținta acuzațiilor. "N-ai copii, nu comentezi"
Cum a ajuns un șofer șicanat în trafic să devină el ținta acuzațiilor. "N-ai copii, nu comentezi"
Aglomerația din trafic, mai ales în marile orașe, pune greu la încercare nervii șoferilor. Conflicte minore scapă cu ușurință de sub control și duc la situații periculoase. Unii...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#soferi, #accidente rutiere, #statistica europeana , #romani